• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Odbranom gradili samopouzdanje

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde veruje da je njegov tim posle kriznog perioda na dobrom putu da opet dostigne vrhunsku formu i ostvari glavni cilj - osvajanje ABA lige.

 Dejan Radonjić poslije pobjede protiv Galatasaraja: Odbranom gradili samopouzdanje Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je pobedila Galatasaraj lakše i ubedljivije nego što je iko očekivao - 77:58, pri čemu je tih "plus 19" imala već na poluvremenu.

Računajući trijumf u Kupu Radivoja Koraća, time je nastavljen pozitivan trend u igri srpskog i regionalnog šampiona, nakon nekoliko poraza i slabijih izdanja prouzrokovanih povredama Dangubića, Kuzmića, Jovića, Voltersa i Bjelice.

"Odigrali smo takmičarski jako dobar meč. Galata je na početku odgovarala trojkama na naše trojke, ali smo u nastavku odbranom gradili samopouzdanje i uzeli stvari pod kontrolu. Bili smo jako dobri i došli smo do 13. pobede u Evroligi, nama posebno drage, jer je ostvarena nad Galatasarajem", rekao je Dejan Radonjić na konferenciji za novinare.

Zvezda je popravila skor na 13-10 i približila se drugom uzastopnom plasmanu među osam najboljih u Evropi, samo sada iz drugačijeg ligaškog dela takmičenja.

Ipak, Radonjić je u odgovoru na novinarsko pitanje na neku drugu temu (da li je iznenađen lakoćom pobede nad Galatasarajem), uspeo da "provuče" jasnu poruku o prioritetima u narednih mesec, mesec i po dana.

"Nije bilo realno očekivati da ćemo posle svega biti ovako dobri večeras. Zato sam još zadovoljniji. Nadam se samo da nećemo ponovo doći u poziciju iz poslednjih nekoliko nedelja, jer je očigledno da kompletni delujemo vrlo dobro i da imamo dobre izglede da ostvarimo glavni cilj, a to je osvajanje ABA lige".

Radonjić je dodao da Nemanja Dangubić neće biti spreman ni za narednu utakmicu Evrolige, protiv Bamberga u Beogradu.

"Prvenstveno se nadam da neće biti još onih koji ne mogu da igraju. Što se tiče Dangubića, biću srećan ako do Bamberga počne da trči. Sve ide dobrim tokom, ali zdravlje je kod mene uvek na prvom mestu".

Trener gostiju, Ergin Ataman, bio je taman toliko rečit, koliko je njegova ekipa bila "rečita" na terenu.

"Nije lako igrati u ovakvoj atmosferi kada nemaš takmičarski cilj. Mi smo ispali iz trke za plej-of i moji igrači nisu imali koncentraciju da pronađu rešenja za čvrstu Zvezdinu odbranu. Domaćin je dobro počeo utakmicu, trojkama Lazića, Simonović je postigao neke lake poene protiv Deja i to je bilo to. U drugom poluvremenu sam dao šansu rezervistima".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC