• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazićeve trojke? "Dobro su ga namontirali!"

Autor mondo.rs

Košarkaši Zvezde nisu burno slavili pobedu nad Galatom. Svi su isticali da je napravljen "samo još jedan korak" ka Top 8 fazi i da će još morati da pobeđuju do plasmana.

 Branko Lazić trojke protiv Galatasaraja Izvor: MN PRESS

Posle dva uzastopna poraza od Galatasaraja u Beogradu, Crvena zvezda mts uspela je da ubedljivo savlada ekipu Ergina Atamana i na svom terenu - 77:58.

Trijumfom u meču koji su kontrolisali od početka do kraja, igrači Dejana Radonjića dodatno su se primakli ostvarenju velikog cilja - ulasku u Top 8.

Posle utakmice i kratkog timskog sastanka, najtraženiji sagovornik novinara bio je Branko Lazić, koji je odigrao sjajan meč, postigao 17 poena, uz šut za tri 5/5.

"Za korak smo bliži plasmanu u Top 8. Odigrali smo jako dobar meč i kontrolisali ga od početka, pa do kraja", rekao je on.

Kakav je osećaj posle tako dobre šuterske večeri?

"Cela ekipa je odigrala jako dobro, koncentrisano. Svi smo igrali onako kako je i trebalo, kako je bilo dogovoreno i došli smo do te pobede".

Od ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu, mečevi Zvezde i Galatasaraja nose posebnu težinu.

"Sigurno da je i to bio motiv više da odigramo još bolju utakmicu. Atmosfera je bila specifična, ali na nama je da se koncentrišemo na teren i da odradimo svoj deo posla. Drago nam je što smo dobili i zbog svih tih nemilih dešavanja".


Odmah posle njega, novinarima se obratio Marko Simonović, koji je prekinuo niz utakmica u kojima je pogodio bar jednu trojku. Kaže da zbog toga nije bio nervozan kada je u poslednjem minutu napuštao igru.

"Ne, nego nisam video na kraju da je izmena i da ja izlazim. Malo sam se umorio, drugo poluvreme mi je jako teško palo. Uspeli smo da napravimo prednost i to je dalo svima malo više prostora".

U osvrtu na utakmicu, heroj prvog ovosezonskog trijumfa Zvezde nad Galatom rekao je da su crveno-beli počeli meč u svom stilu i da je to i bilo odlučujuće.

"Dobra igra. Bili smo istrošeni, počev od Moskve, preko ABA lige, Karpoša i Kupa... Imali smo i dosta skraćenu rotaciju... Dobro smo počeli, odigrali sjajno prvo poluvreme, što nam je omogućilo da drugo odigramo malo opuštenije. Videli su onda da ne mogu da nas dobiju, pa smo rutinski priveli meč kraju".

Na pitanje o Lazićevom učinku, rekao je uz osmeh:

"Sad je pun energije posle Kupa... (šalim se). Nije mu prva ovakva utakmica, ni ovakvo šutersko veče. Znamo da može, tražimo od njega da šutira, on nas je povukao i u odbrani i u napadu. Znate i sami da kada se rastrčimo, kada sva petorica odigramo dobru odbranu, sateramo ih na pola, teško je tada igrati i boljim ekipama".

Crvena zvezda - Galatasaraj
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Kapiten crveno-belih Luka Mitrović naglasio je da nije mala stvar ovako ubedljivo pobediti u postojećem format Evrolige.

"Odbrana, agresivnost, kontrola od starta... Ipak, najbitnija je pobeda. I da je bila od jednog poena razlike, pisala bi se dva boda. Bitna nam je i posle dva poraza u Evroligi".

SJAJNI NAVIJAČI

Marko Simonović pohvalio je navijače i zato što nisu ubacivali predmete na teren. "Bili su sjajni. Mislim da ništa nisu ubacili, što je za pohvalu, da ne bismo ostali bez njih protiv Bamberga. Zajedno smo napravili veliki uspeh".

Koliko je sada bliži Top 8?

"Svaka pobeda je korak napred. Trebaće još tih koraka da se napravi. U dobroj smo situaciji, to i ne treba da se krije. Mislim da smo značajno digli formu i ovim trofejom u Kupu, kao i utakmicom večeras. Cilj je da se oporavimo do kraja".

O šutu Branka Lazića, Mitrović je imao kratak komentar:

"Imao je problema sa ramenom, ali izgleda da su ga dobro namontirali", nasmejao se Zvezdin "Kep".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC