• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roberto, otpustili smo Klaudija...

Autor mondo.rs

Ovo deluje sasvim logično dan nakon što stvari nisu delovale nimalo logično. Ali, nazad nema.

Premijer liga osnovana je 1992. godine, dakle pre 25 godina, i samo su osmorica trenera uspela da je osvoje - od toga su čak trojica Italijana, što ovu kultnu fudbalsku naciju čini najuspešnijom kada je struka u Engleskoj u pitanju.

Dvojica od njih trojice, ispostaviće se, vodiće šampiona Lester siti u sezoni 2016/17.

Nakon šokantne odluke vlasnika kompanije "King Power" Vičaja Šrivadhabaprabhaa (valjda je tako), u čijem je vlasništvu i Lester siti, da smeni Klaudija Ranijerija - čoveka koji je "lisicama" doneo prvu ikada titulu prvaka Engleske pre manje od godinu dana - već narednog dana pojavila se informacija da će posao dobiti Roberto Manćini.

Osvajači Premijer lige:

ser Aleks Ferguson

Keni Dalgliš

Arsen Venger

Žoze Murinjo

Karlo Anćeloti

Roberto Manćini

Manuel Pelegrini

Klaudio Ranijeri

U Lesteru su zakazali press konferenciju za 14 časova po srednjeevropskom vremenu, kada bi trebalo da bude potvrđena ili demantovana informacija do koje je došla mreža "Sky Sports", mada ovaj potez biznismena iz Bangkoka savršeno ima smisla sada, kad je već nemoguće poništiti odluku koja malo ima smisla.

Uzgred, "Sky Sports" objavio je da je razlog za otkaz Ranijeriju bila pobuna među starijim igračima prvog tima, koji su tražili promenu menadžera nezadovoljni sastankom koji je održan u sredu uveče u svlačionici "Ramon Sančez Pichuan" stadiona u Sevilji, gde je prvak Engleske inače stigao do solidnog rezultata pred revanš meč osmine finala Lige šampiona na svom stadionu – 2:1.

Bilo kako bilo, Džejmija Vardija i ostale će u toj utakmici najverovatnije voditi Manćini, koji je 2011. doneo Mančester sitiju FA kup, a naredne godine i titulu prvaka Engleske osvojenu u 20. sekundi 93. minuta poslednje utakmice u sezoni.



Manćio kao trener

2001-02 Fiorentina (Kup Italije)

2002-04 Lacio (Kup Italije)

2004-08 Inter (tri titule prvaka, dva Kupa Italije, Superkup)

2009-13 Mančester siti (titula prvaka, FA kup, Komjuniti šild)

2013-14 Galatasaraj (Kup Turske)

2014-16 Inter (ništa) 2017-??

Lester siti (opstanak?)

Manćini je bez posla od prošlog leta nakon što su ga ambiciozni Kinezi smenili nakon dve neuspešne sezone u Interu, kako bi napravili prostor za dolazak Franka de Bura iz Ajaksa, a znate kako se to završilo.

Englezi se uveliko klade na narednog menadžera ekipe, koja se kao zvanični šampion "najjače lige sveta" (iako je to realno Primera) nalazi na bod od zone ispadanja.

Manćini je odmah posle vesti o tome da je Ranijeri otpušten, možda i zbog toga što mu ekipa nije dala gol u Premijer ligi u 2017. godini (skor 0-1-5), bio proglašen za favorita, a iza njega poređani su: Alan Pardju (bez posla od decembra kada je smenjen u Kristal Palasu), zatim bivši menadžer Lestera Najdžel Pirson (osvojio Čempionšip 2014, uveo klub u Premijer ligu, volšebno izbegao ispadanje u prvoj sezoni, ustupio mesto Ranijeriju), kao i nekadašnji menadžer Birmingema, Geri Rovet.

Male šanse daju se i Martinu O'Nilu, koji je vodio "lisice" od 1995. do 2000. i osvojio Liga kup.

Ako je verovati "Sky Sports" mreži, svi oni ostaće kandidati, a Manćini postati menadžer tima koji će u ponedeljak dočekati Liverpul, a naredne subote Hal, pre nego što na "King Power" stigne Sevilja na revanš.

Do kraja sezone ostalo je još 13 kola, što je više nego dovoljno za prvi i osnovni zadatak novog menadžera a to je - uskratiti engleskim autorima priliku da posle nekoliko brzinski objavljenih knjiga o Lesterovom senzacionalnom pohodu na tron, već naredne godine objave i nastavak o pohodu u Čempionšip.

Srećno!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC