• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verder poslije sedam godina upucao "vukove"

Autor mondo.ba

Prvi put poslije skoro sedam godina, Verder je na otvaranju 22. kola Bundeslige osvojio sva tri boda u Volfsburgu (1:2).

Jedan od većih derbija njemačkog prvenstva, ove sezone se pretvorio u borbu za opstanak u Bundesligi, a na kraju pripao gostima iz Bremena po prvi put nakon 2010. godine kad je bodove u Volfsburgu osigurao Torsten Frings, aktuelni trener Darmštata.


Najzaslužniji za šestu ovosezonsku pobjedu Verdera, poslije koje je pobjegao iz zone ispadanja u šampionatu Njemačke, bio je dvostruki strijelac Serž Gnabri.


Sve je prštalo u petak uveče na "Volfsvagen Areni", ali su gosti iz Bremena već poslije 18 minuta imali dva gola prednosti zahvaljujući pomenutom Gnabriju, koji se popeo na peto mjesto liste strijelaca sa 10 postignutih golova.


Najprije je pogodio u 10. minutu, nakon što je lopta pogodila nekog od defanzivaca "vukova" i promijenila smjer, da bi osam minuta kasnije, poslije slobodnog udarca i asistencije Lamine Ludovika Sanee i drugi put savladao golmana domaćih Dijega Benalju.


Međutim, domaćin se poslije šokantnog početka brzo oporavio, tačnije već u narednom napadu poslije kornera i greške golmana gostiju Feliksa Vidvalda, Borha Majoral Moja je grudima unio loptu u mrežu - 1:2.


Imali su "vukovi" još mnogo prilika ne samo za izjednačenje, već i potpuni preokret, ali su se ispromašivali prvenstveno Jakub Blaščikovski i Daniel Didavi, a kad su uspjeli da šutiraju u okvir gola, onda je majstorski reagovao golman Vidvald.

Ipak, najbolju šansu za izjednačenje propustio je Mario Gomez u trećem minutu sudijske nadoknade, ali je sa par metara promašio CIJELI FUDBAL!?

Srpski internacionalac Miloš Veljković odigrao je svih 90 minuta za Verder, koji se ovim bodovima izjednačio na tabeli upravo sa Volfsburgom.

Bundesliga, 22. kolo


Volfsburg - Verder 1:2 (1:2)
/Majoral 20 - Gnabri 10, 18/

Subota (15.30)
Bajern - Hamburger SV
Darmštat - Augsburg
Frajburg - Borusija Dortmund
Bajer Leverkusen - Majnc
Lajpcig - Keln
Herta - Ajntraht Frankfurt (18.30)


Nedjelja
Ingolštat - Borusija Menhengladbah (15.30)
Šalke - Hofenhajm (17.30)

TABELA: Bajern Minhen 50, Lajpcig 45 , Borusija Dortmund 37, Hofenhajm 37, Ajntraht 35, Herta 34, Keln 33, Bajer Leverkuzen 30, Frajburg 30, Borusija Menhengladbah 26, Šalke 26, Majnc 25, Augzburg 24, Volfsburg (+1) 22, Verder (+1) 22, HSV 20, Ingolštat 18, Darmštat 12.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC