• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova pobjeda Partizana, slijedi "vječiti derbi"!

Autor mondo.rs

Crno-bijeli su zabilježili novu pobjedu, ali nimalo lako izvojevanu, iako su već poslije 34 minuta vodili sa 2:0. Pred odlazak u Ljutice Bogdana i dalje je šest bodova razlike.

 Partizan pobijedio Borac Čačak pred vječiti derbi Izvor: MN PRESS

Skor 14-3-0 u Beogradu, uz gol-razliku 50:7 u prvenstvenim mečevima, "sluti" na novu laganu pobedu crno-belih nad čačanskim "zebrama", ali…

...ako bi i na trenutak to pomislili, svakako bi bili kažnjeni, kao 31. oktobra 2012. kada je Vladimir Vermezović poprilično zarotirao postavu pred gostovanje Borca iz Čačka i bio eliminisan u osmini finala Kupa – 1:2.

Pred oko 3-4 hiljade navijača, na kraju: Partizan - Borac 2:1 (2:0).

Uskoro opširnije...

/pročitajte kompletne rezultate, strelce i tabelu posle danas odigranih utakmica Superlige/

Domaćin je krenuo u ofanzivu od prvog minuta, a ona se isplatila u 26. mada je kapiten Miroslav Vulićević "probio" po desnoj strani, uputio loptu po zemlji na peterac, a mladi Nebojša Kosović - koji je šansu dobio umesto suspendovanog Evertona Luiza - u punom trku uspeo da "namesti" nogu na pravi način i proturi loptu između "prve" stative i golmana gostiju Saše Mišića, koji je pre toga imao dve intervencije i zaustavio udarce Leandra Tavambe (4) i Leonarda (17).

Kosović je danas nastupio 25. put u crno-belom dresu i postigao drugi gol, dok je Leonardo 21. nastup za Partizan krunisao 14. pogotkom. Pogodak sa bele tačke u drugom poluvremenu, bio je letos angažovanom napadaču Borca Stefanu Mihajloviću četvrti gol na 18. nastupu.

Upravo je Leonardo u 34. minutu povisio na 2:0 sa bele tačke, minut nakon što je arbitar Ilija Brdar duel levog beka gostiju, Nikole Ignjatijevića i krilnog napadača domaćih, Marka Jankovića, okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Najstrožu kaznu sasvim opravdano dosudio je Brdar u 66. minutu, posle kontre Borca u kojoj je Tijago Galvao da Silva pobegao Marku Janković, a ovaj u tom sprintu izgubio ravnotežu, okliznzuo se i nehotice "pokosio" Brazilca.

Sa bele tačke, iako se otimao sa saigračima za loptu, siguran je bio Stefan Mihajlović, bivši napadač Crvene zvezde i sin našeg proslavljenog fudbalera, Radmila Mihajlovića.

Sudeći prema sastavima za koje su se odlučili Marko Nikolić i Mladen Dodić pred meč 23. kola Superlige, "potcenjivanje" nije bila opcija - i jedni i drugi nastupaju u najjačim mogućim sastavima u ovom trenutku, s obzirom na povrede i suspenzije u Nikolićevom timu: Uroš Đurđević i Everton Luiz "čiste" žute kartone, Milan Radin je povređen.

Utoliko, jedina "neiznuđena" izmena koju je Nikolić napravio u odnosu na prolećnu premijeru i pobedu na Banjici, jeste izostanak Alena Stevanovića (koji nije ni na klupi), čije je mesto zauzeo Nemanja Mihajlović. Umesto Đurđevića zaigrao je Leandre Tavamba, a umesto Evertona u manevru će se naći Nebojša Kosović.

Meč će voditi Ilija Brdar iz Novog Sada, a naši reporteri nalaze se u Humskoj, odakle će nam slati najnovije vesti. Utakmicu ćemo pratiti UŽIVO, ostanite uz MONDO.

Partizan: Kljajić – Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić – Kosović, Jevtović, Janković (od 90. Ilić), Mihajlović (od 85. Đuričković) – Leonardo, Tavamba (od 91. Jovanović).

Klupa: Jovičić, Ćirković, Đilas, Đuričković, Munir, Ilić, Jovanović. Trener: Marko Nikolić.

Borac: Mišić – Marković, Marinković, Drašković, Ignjatijević – Kostić (od 67. Zoćević), Marčić (od 46. Delić) – Jovanović (od 75. Punoševac), Tijago, Živanović – Mihajlović.

Klupa: Aleksić, Obradović, Delić, Zoćević, Savić, Anđelković, Punoševac. Trener: Mladen Dodić.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ: Pobeda crno-belih pred derbi, ali ne bez muke i nervoze na kraju, što je malo ko očekivao posle ranih 2:0. U drugom poluvremenu, domaćin je propustio priliku da "potvrdi" trijumf, a kad je Mihajlović smanjio na 2:1 sa bele tačke, nesigurnost domaćih je mogla da se oseti "u vazduhu". Ovog puta - bez kazne!

90+1 - Nikolić pravi i treću izmenu, umesto Tavambe na terenu je mladi centarfor Jovanović, a i Dodić bi napravio izmenu da već nije izvršio sve tri, jer je očigledno da Drašković (koji je desetak minuta ranije dobio jak udarac loptom u lice) ne može da nastavi, iako daje sve od sebe.

90 - Nikolić uvodi Ilića, kojem je Vulićević odmah doneo kapitensku traku.

88 - NEPRIJATNOST ZA PARTIZAN!

Nije Borac stvorio šansu, ali je izborio korner u 88. minutu, što je pri rezultatu 2:1 uvek neprijatno za onoga ko vodi, tim pre što u Dodićevom timu postoji nekoliko stamenih igrača. Ipak, u velikoj gužvi pred Kljajićem dogodio se prekršaj jednog od crveno-belih u napadu.

85 - Pet minuta pre ulaska u nadoknadu, Nikolić pravi prvu izmenu - Đuričković umesto Mihajlovića.

77 - JANKOVIĆ!?

Neverovatno šta je promašio Janković, posle sjajnog solo prodora Mihajlovića, dve "bicikle" u duelu sa Markovićem i sjajnog pasa po zemlji, koji je crnogorskog fudbalera ostavio samog pred Mišićem na oko 6-7 metara od njega - "pucao" je visoko preko gola, uz nevericu navijača.

75 - Dodić pravi i treću izmenu (Jovanović - Punoševac), Nikolić i dalje nijednu.

73 - LEONARDO! MIŠIĆ!

Brdar je dosudio faul za Partizan na oko 18 metara od gola Borca, iskosa sa leve strane, nakon što je Mihajlović dugu loptu sjajno primio grudima i sebi dao for, a potom bio povučen s leđa. Leonardo, koji je ove sezone davao golove s te pozicije, kako iz prekida, tako i iz igre, odlučio se da prevari Mišića udarcem u "njegov" ugao, što nije prošlo.

66 - GOL, MIHAJLOVIĆ!

Borac je opet u igri, uprkos pomalo bizarnoj situaciji - snažni centarfor Mihajlović oteo je loptu saigračima koji su se dogovarali ko će izvesti penal, insistirao je da to uradi upravo on i, uprkos čuđenju ostalih igrača u crveno-belom (ne znamo kakav je bio dogovor s trenerom Dodićem) pokazao se kao hladnokrvan i precizan "pucač" - Kljajić u levo, lopta u desno, 2:1.

Mihajlović
Izvor: YouTube



66 - PENAL ZA BORAC!

Brdar je ponovo pokazao na belu tačku, ovog puta bez ikakve dileme da li je postojalo prekršaja ili ne - iako Janković nije imao nameru da obori Tijaga. Vezista crno-belih okliznuo se prilikom promene pravca i sapleo Brazilca, koji je bio u punom naletu i u šansi da sam ugrozi Kljajića.

Penal Borac
Izvor: YouTube



63 - TAVAMBA!

Kako je "primio" loptu posle pasa Leonarda, snažni Tavamba nije ni očekivao da će ući u šansu, jer je njegov prvi kontakt s loptom bio ujedno i predaja lopte rivalima, ali jednako "trapav" bio je i štoper Borca Marinković, koji je Kameruncu odmah vratio posed nazad, a ovaj iz prve sa oko 18 metara poslao volej levom preko gola.

Zanimljiv "dupli pas" centarfora Partizana i štopera Borca, koji je mogao da bude i drugačije završen - recimo prijemom Tavambe i potom kontrolisanim udarcem koji bi zaista ugrozio Mišića.

60 - LEONARDO, LEONARDO... NIŠTA!

Kao u prvom poluvremenu, opet je Leonardo - valjda zbog toga što je uložio veliki trud da dođe do lopte i potom je zadrži - odbio da doda loptu saigračima i propustio novu šansu. Brazilac sada već polako iritira i publiku, nakon što su se saigrači s pravom bunili i drugi put jer osim gola nije video ništa. Leonardo je u punom sprintu nekako primio dugu loptu sa polovine terena, uspeo da je zadrži u igri, potom i izbegne start golmana Mišića, a kad je sve to uradio i izbacio još jednog igrača Borca iz igre, odlučio je da sam završi akciju - nije uspeo!

Za to vreme, dvojica igrača u crno-belom "čekala" su na ivici šesnaesterca, dok se Tavamba "ponudio" na petercu.

55 - Novo poluvreme, stara priča - Partizan u inicijativi, gosti bez poseda lopte, a samim tim i bez prilike da nešto s njom urade.

46 - Dodić je poluvreme počeo izmenom - Marčić van, Delić unutra. Partizan sada napada ka južnoj tribini.

45+1 - POLUVREME!

Sudeći prema prikazanom, Partizan zasluženo vodi s dva gola prednosti, bez obzira na to što će Brdarova odluka podeliti zainteresovane na one što smatraju da je bio i one koji smatraju da nije bio penal. Borac je za 45 minuta stvorio jednu šansu, posle prekida, Partizan ih imao 4-5, tako da je mogao i ubedljivije da vodi.

42 - ŠANSA ZA BORAC!

Ništa, ništa - pa velika šansa! Nakon što su zaradili prvi korner na meču, Čačani su se odlučili za uigranu akciju, lopta je "na brzaka" stigla do Ignjatijevića, koji je šutirao iz prve, ali je iskupljenje bivšeg fudbalera Crvene zvezde za skrivljen jedanaesterac sprečio mladi golman Kljajić, koji je sjajno intervenisao i sačuvao mrežu, koja se zatresla samo jednom u prethodnih pet prvenstvenih mečeva u novembru, decembru i februaru.

Ignjatijević
Izvor: YouTube


37 - LEONARDO!

Pomalo su se "pogubili" Dodićevi puleni, praktično su dodali loptu do Brazilca, koji se "pojavio niotkud", predriblao golmana Mišića i onda pokušao sam da završi akciju, iskosa sa desne strane, što je Ignjatijević ispratio i nekako izbio loptu na metar od gol-crte. Mogao je Leonardo i da stane, asistira saigračima, jer je golman Borca bio "van igre"...

34 - GOL, LEONARDO!

Brazilac je odlučio da izvede jedanaesterac i uradio je to rutinski, poslao je loptu u donji desni Mišićev ugao, golman Borca krenuo je u drugu stranu - lagan 14. u sezoni, a 13. u Superligi gol za Leonarda.

Leonardo
Izvor: YouTube



33 - PENAL ZA PARTIZAN!

Minut posle šanse Jankovića, ponovo je "pukla" odbrana Borca usled pasa u prostor, kroz sredinu, Tavamba je sa leve strane poslao loptu na peterac, gde je Janković pokušavao da je primi, okrenut leđima golu, Ignjatijević ga je odgurnuo rukama s leđa, a Brdar procenio da je taj kontakt imao dovoljan intenzitet da bude okarakterisan kao - najstroža kazna.

S pravom ili ne, gosti su se uzalud bunili.

Penal
Izvor: YouTube



32 - JANKOVIĆ!

Nova šansa za Partizan, dribling Jankovića i šut sa ivice šesnaesterca, koji je Mišić lako zaustavio. S pravom su se ljutili Leonardo i Tavamba, jer je "crnogorski Mesi" mogao i da doda loptu.

26 - GOL!

Posle 25 minuta ofanzive - vođstvo u 26. minutu. Oduzeli su crno-beli loptu rivalu na sredini terena, krenuli su munjevito u tranziciju, Janković je odigrao za Vulićevića, ovaj bez panike, prosto i tačno odigrao po zemlji za Kosovića, koji se "pojavio" iz drugog plana i postigao drugi gol u crno-belom dresu.

Kosović
Izvor: YouTube



20 - Borac je u Humsku doneo devet bodova iz prethodna tri kola, Dodić je tri pobede vezao u decembru (Radnik 2:0, Novi Pazar 0:2)  i na prolećnoj premijeri sa Bačkom (1:0). O kakvom se podvigu radi, dovoljno govori podatak da je pre toga Borac od starta sezone imao JEDNU pobedu u 19 prvenstvenih kola.

17 - LEONARDO!

Lepa akcija Partizana, "do noge", praktično od šesnaesterca do šesnaesterca, završena je udarcem Leonarda sa "kapice" posle pasa Mihajlovića, ali je taj šut Mišić prilično lako zaustavio. Ono što se dopalo publici je tečna igra crno-belih, kojom je prostor osvajan pasom i trčanjem, bez mnogo kontakata s loptom...

14 - Desetak praznih minuta od šanse Tavambe. Jevtović i Mihajlović su imali snažan vazdušni duel, posle koeg je napadač Borca izgubio balans i pao na tlo, ukazana mu je pomoć i potom je nastavio, ali je svima bilo jasno da je bilo prilično bolno po bivšeg napadača Crvene zvezde.

5 - Dok čekamo narednu šansu, evo linka ka izveštajima sa mečeva 23. kola koji su počeli u 14 časova, tu su svi rezultati, strelci i aktuelna tabela Superlige.

4 - TAVAMBA!

Prve reakcije navijača, aplauzi za snažnog centarfora, koji je posle duela i "okreta" tukao sa ivice šesnaesterca i naterao Mišića na "paradu". Lepa odbrana golmana Borca i prva šansa na utakmici.

3 - Motiv više za Nikolićev tim trebao bi da bude rezultat iz Bačke Palanke, gde je Crvena zvezda danas osvojila sva tri boda i povećala prednost nad "večitim rivalom" na devet.

1 - Utakmica je počela pred skromnim brojem gledalaca. Očekivali su u Partizanu da će se publika, u odnosu na broj navijača koji se okupljao u Humskoj u prvom delu sezone, vratiti na tribine. U trenutku kada je utakmica počela, javlja reporter MONDA, na tribinama je između tri i četiri hiljade ljudi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC