• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo ima 100 hostela

Autor mondo.ba

"Prije 15 godina u Sarajevu je bilo 24 hotela, motela, hostela i prenoćišta u kojima je bilo zaposleno 89 radnika. Prošle godine je taj broj narastao na 100 i 1.356 zaposlenih", rekli su agenciji Fena u Poreskoj upravi FBiH.

 hosteli u Sarajevu Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Iz Privredne komore Kantona Sarajevo tvrde da je turizam jedna od djelatnosti koja se brzo i snažno razvija i ima veliku perspektivu, prenosi Kliksa.

"Današnji turizam Kantona Sarajevo čini sastavni dio cjelokupne nove ekonomske strukture koja kao cjelina još traži nove i bolje puteve za svoju organizovanost i širenje, s obzirom na to da se potencijali za razvoj turizma posljednjih godina ozbiljnije koriste te da se prihodi iz godine u godinu sve više povećavaju", istakli su iz Komore. 

Prema njihovim podacima, zimske sezone 1986./87., posjetioci su ostvarili oko 500.000 noćenja, dok je taj broj 1998. spao na 113.621. Registrovani broj noćenja u 2010. iznosio je 385.433 i svake godine sve više ljudi se želi uvjeriti šta Sarajevo ima da ponudi. Pretprošle godine u Sarajevu je evidentirano 692.957 noćenja, piše Kliks na osnovu podataka sarajevske komore.


Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE