• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi Čelika i Zrinjskog, poslije 102 minuta!

Autor mondo.ba

"Robijaši" se nakon dvije godine vratili na tribine "Bilinog polja" u velikom broju, ali njihov tim nije uspio da slavi u duelu sa liderom prvenstva, Zrinjskim iz Mostara. Na kraju 1:1, uz dva crvena kartona i 12 minuta nadoknade.

Derbi 19. kola Premijer lige BiH između Čelika i Zrinjskog donio je ne toliko kvalitetan, koliko uzbudljiv meč, koji je završen bez pobjednika.

Aktuelni šampion i lider prvenstva ušao je u meč kao blagi favorit, ali su srčani domaćini uspjeli izbjeći poraz. Prema viđenom na terenu, remi je možda i najrealniji ishod susreta.

ČELIK - ZRINJSKI 1:1 (0:1)

Odličnu atmosferu napravili su domaći navijači, popularni "Robijaši", koji su se nakon dvije godine bojkota vratili na tribine stadiona "Bilino polje".

...
Izvor: YouTube

Prvo poluvrijeme proteklo je u velikom naboju, kako na tribinama, tako i na terenu. Pet puta je Ognjen Valjić pokazivao javne opomene, viđeno je mnogo grubosti, zbog čega je arbitar iz Banjaluke prvi dio meča produžio za pet minuta.

GOLOVI

I upravo u nadoknadi "plemići" su stigli do prednosti. Sjajno je sa nekih 18 metara iz voleja pogodio Tomislav Tomić i donio radost gostima, koji su u Zenici imali podršku brojnih navijača.

...
Izvor: YouTube

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Čelik je mogao do izjednačenja, ali je Fenan Salčinović pogodio prečku.

Zeničani su u 64. minutu ipak nadoknadili zaostatak. Jasmin Mešanović je pogriješio, srušio Aldina Šišića, a Haris Dilaver precizno je pogodio sa "kreča" za 1:1.

Do kraja nije bilo promjene rezultata. Valjić je i drugi dio meča produžio šest minuta, ali obje ekipe kao da su se zadovoljile bodom, pa nisu previše rizikovale.

...
Izvor: YouTube

CRVENI KARTONI

Mešanović je izrastao u pravog tragičara, s obzirom da je u 77. minutu zaradio drugu javnu opomenu, pa je Zrinjski ostatak susreta odigrao sa deset igrača. Njegovim stopama deset minuta kasnije krenuo je i Salčinović, kojem je Valjić takođe zbog dva žuta kartona pokazao put u svlačionicu.

SASTAVI

ČELIK: Ružić, Šivšić, Regoje, Haurdić (od 60. Karić), Dilaver, Saličnović, Brković, Jusić, Sadiković, Sakan, Šišić (od 72. Hećo). Trener: Nedim Jusufbegović.

ZRINJSKI: Pirić, Blaić (od 46. Barić), Peko, Graovac, Tomić, Stojkić, Todorović (od 55. Jović), Mešanović, Jamak, Katanec, Bilbija. Trener: Ivica Barbarić.

OVDJE pročitajte šta se događalo na preostale tri utakmice, koje su odigrane ranije danas.

PREMIJER LIGA BIH - 19. KOLO:

Radnik - Olimpik 2:0 (0:0)
/Obradović 50, Janković 72/

Mladost - Sloboda 3:1 (1:0)
/Kuzmanović 3, Ramović 64, Maksimović 89 - Zec 74/

Metalege-BSI - Široki Brijeg 1:0 (1:0)
/Vidović 28/

Čelik - Zrinjski 1:1 (0:1)
/Dilaver 64 pen - Tomić 45+6/

U nedjelju:

Sarajevo - Vitez (13:00)
Krupa - Željezničar (14:30)

TABELA: Zrinjski 39, Sarajevo (-1) 34, Radnik 33, Željezničar (-1) 32, Krupa (-1) 30, Sloboda 29, Široki Brijeg 26, Mladost 25, Vitez (-1) 20, Metalege BSI 18, Čelik 10, Olimpik 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC