• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podvig Partizana, "potopljen" prvak Evrope!

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Partizana u 14. kolu Regionalne lige pobedili prvaka Evrope Jug. Od Dubrovčana ove sezone bolji samo Pro Reko i Partizan.

Rezultat za divljenje - senzacija!

Vaterpolisti Partizana pobedili su kao domaćini dubrovački Jug 16:14 (5:2, 3:4, 5:4, 3:4), u 14. kolu Jadranske lige.

Ekipa sa Gruža, koja je prošle sezone osvojila sve što je mogla, doživela je drugi poraz ove sezone, a do večeras je u regionalnom takmičenju imala maksimalan učinak.

Samo je Pro reko bio bolji od Dubrovčana u Ligi šampiona!

Crno-beli su pružili izuzetno kvalitetnu ppartiju i od početka su kontrolisali meč i rezultat. Već u trećem minutu crno-beli su vodili 3:0...

U tri uzastopna napada pogađali su Radomir Drašović (dva puta) i Ognjen Stojanović. Joković je prekinuo seriju domaćih sa igračem više, ali Beograđani su do kraja prve četvrtine održali tri gola prednosti – 5:2. U prvih osam minuta strelac za Partizan bio je još Jakšić, dva puta.

Posle nepuna dva i po minuta igre u drugoj deonici, Partizan je prvi put stekao četiri gola prednosti, kad je Lukić pogodio za 6:2. U drugoj četvrtini dugo se igralo “gol za gol”. Jug je pogotkom odgovarao na svaki gol crno-belih. Malo je nedostajalo da na poluvremenu Partizan bude u plusu od bar tri gola, ali gosti su sa dva vezana pogotka u završnici prišli na 8:6. Partizan nije iskoristio poslednji napad sa dva igrača više.

Igru crno-belih u prvom poluvremenu je krasila i dobra odbrana. Jug je imao šest prilika sa igračem više, a iskoristio je samo jednu, dok su gosti jednom zatresli mrežu Partizana sa dva igrača više. Na drugoj strani, zahuktali "parni valjak" je sredinom druge deonice malo usporila promena golmana među stativama Jugovog gola.

Jednog od najboljih čuvara mreže na svetu Marka Bijača zamenio je Toni Popadić i u par navrata zaustavio opasne šuteve crno-belih vaterpolista.

Na početku drugog poluvremena šamion Evrope je prišao na gol zaostatka (8:7), međutim, predvođeni Radomirom Drašovićem i Nikoliom Lukćem, koji su bili najraspoloženiji u domaćem sastavu, crno-beli su se vratili na "+4" (12:8).

Jug je do završnice treće deonice uspeo da priđe na 12:10, da se vrati na rezultatski zaostatak sa poluvremena, ali četiri sekunde pre kraja treće četvrtine Drašović je pogodio za 13:10.

Nikola Lukić je svojim petim golom odveo Beograđane na 14:10, u uvodnim trenucima poslednje četvrtine. Prišao je Jug dva puta na “-2” (14:12 I 15:13), ali crno-beli se nisu uplašili.

Crno-beli su u stili iskusnih ekipa priveli meč kraju, “stisli” su odbranu i upisali važnu pobedu, kako rezultatski, tako i psihološkom planu. 

Šlag na tortu stavio je golman Lazar Dobožanov koji je 11 sekundi pre kraja odbranio peterac Felipeu peroneu, najboljem igraču finalnog turnira Lige šampiona 2016.

Po pet golova za partizan dali su Nikola Lukić I Radomir Drašović, trostruki strelac bio je kapiten Nikola Jakšić, dva puta u listu strelaca upisao se Ognjen Stojanović, a jednom Filip Radojević.

PARTIZAN: Dobožanov,Lukić 5, F. Janković, Repanović, Lazić,Manojlović, Drašović 5, Vučinić, Jakšić 3, Radojević 1, Stojanović 2, M. Janković, Bulajić, Toholj. Trener: Milenković.

JUG: Bijač, Macan, Fatović 3, Lončar 1, Joković 1, Garsija, Merčep, Ivanković 1, Pavličević, Perone 3, Benić 2, Obradović 2, Popadić, Vrlić 1. Trener: Kobešćak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC