• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USKORO: Enciklopedija fudbalskih klubova BiH

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

"Do kraja godine svjetlost dana trebalo bi da ugleda Enciklopedija fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini, u kojoj će biti prikazano blizu 800 klubova", kaže za MONDO autor Milan Đorđić, sportski novinar iz Zvornika.

 U pripremi Enciklopedija fudbalskih klubova Bosne i Hercegovine autor Milan Đorđić Izvor: MONDO

"Rudarski" posao pred sebe postavio je sportski novinar Milan Đorđić iz Donjeg Šepka kod Zvornika.

Naime, ovaj fudbalski entuzijasta već godinama piše o domaćem fudbalu, a sada je sa radom počeo na izuzetno opširnom izdanju - Encikopediji fudbalskih klubova Bosne i Hercegovine, u kojoj će biti prikazano blizu 800 klubova iz naše države.

"Knjigu pripremam već nekoliko mjeseci i očekujem da ove godine ugleda i svjetlost dana. U planu mi je da predstavim sve muške i ženske klubove, počev od najvišeg ranga takmičenja - Premijer lige BiH, pa sve do opštinskih klubova. Preda mnom je veoma težak i ozbiljan posao, a potrudiću se da što kvalitetnije i na najbolji način predstavim sve klubove", rekao je za MONDO Đorđić.

Veliku podršku pružaju mu klubovi, koji žele da nađu svoje mjesto u prvom izdanju ove vrste na našim prostorima.

"Stalno sam u kontaktu sa klubovima. Veliki broj klubova već sam obradio, a dobijam ne samo podatke i podršku, već dosta klubova je zainteresovano da uplatom reklame za svoj klub pomognu da se skupe potrebna novčana pomoć za izdavanje knjige", priča Đorđić, koji je već 2011. godine objavio Enciklopediju fudbalskih klubova Republike Srpske.

Izvor: MONDO
O AUTORU

Milan Đorđić rođen je 27. decembra 1983. godine u Loznici. Završio je Višu školu za spoljnu trgovinu, smjer finansije u Bijeljini, a trenutno je bez zaposlenja. Živi u Donjem Šepku kod Zvornika. Do sada je objavio četiri knjige: ''FK Napredak, Donji Šepak'', 2009. godine, ''Enciklopedija fudbalskih klubova Republike Srpske'', 2011. godine, monografiju ''FK Drina, 1945-2015'', iz 2015. godine, te "Napredak 'B' , Donji Šepak 2010-2015".

Ipak, za izdavanje jedne ovakve enciklopedije potrebna su ogromna finansijska sredstva. Prema Đorđićevim riječima, nije naišao na podršku čelnih ljudi Fudbalskog saveza BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske.

"Obavijestio sam vodeće ljude saveza BiH da pripremam knjigu, i za sada nisam dobio njihovu podršku, a ni pomoć. Mnogo i ne očekujem pomoć od saveza, ni od BiH, ni od RS, jer poznato je da oni teško kome pomažu, jer sam imao iskustva sa njima. Sve sam počeo da pripremam sam, tako ću i sam završiti", priča nam Đorđić.

Pored velikog i malog fudbala, svoje mjesto u enciklopediji imaće i Škole fudbala širom Bosne i Hercegovine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC