• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LG G6: Najveći ekran koji staje u ruku (FOTO)

Autor mondo.rs

Konačno je zvanično predstavljen LG G6, telefon o kojem smo toliko pričali. Pogledajte specifikacije, slike, video i atmosferu s premijere u Barseloni.

 LG G6: Najveći ekran koji staje u ruku (FOTO) Izvor: MONDO portal

LG je model G6 predstavio na premijeri dan pre početka najvećeg Sajma mobilne telefonije na svetu - MWC 2017. LG G6 je, kako LG tvrdi nastao na osnovu želja korisnika, koje je kompanija jednostavno ispoštovala i napravila ovaj uređaj.

Veliki ekran koji staje u svaku ruku“ je ideja vodilja kojom se LG vodio kreirajući ovaj telefon. „Korisnici su postali pametniji kad je pametni telefon u pitanju, zato smo morali da pristupimo kreiranju novog uređaja potpuno iznova i prilagodimo ga željama korisnika“, otkrio je Juno Čo, predsednik kompanije LG Mobile Communications na premijeri LG G6 smartfona u Barseloni.

LG G6 je kompaktan uređaj, velikog ekrana, otporan na vodu, prašinu i padove (makar staklo ne bi trebalo da staklo telefona padne).

LG G6 specifikacije:

Izvor: MONDO portal

Kompanija LG Electronics će za model LG G6 koristiti novi UX 6.0 korisnički interfejs, osmišljen kako bi dodatno unapredio prednosti prostranog QHD+ Full Vision ekrana ovog uređaja. Vodeći smartfon model (flagship) koristi ekran dijagonale 5.7 inča (2.880 x 1.440 piksela), odnosa stranica 18:9, dok su dimenzije telefona „ergonomski dizajnirane kako bi omogućile maksimalnu udobnost i kompatibilnost s postojećim i budućim digitalnim sadržajem“. U prevodu na srpski jezik to znači da je ekran veći, povećane rezolucije, ali da je fizički takav da telefon bude manji u odnosu na prethodnika, kao i da se lakše drži (i čvršće).

Zašto je ekran 18:9 odnosa stranica

Full Vision ekran telefona LG G6 korisnicima pruža potpuno novo iskustvo gledanja. Veliki ekran omogućava istovremeni prikaz više podataka prilikom korišćenja interneta ili tokom čitanja elektronskih knjiga, a pruža i znatno kvalitetnije mogućnosti gledanja video zapisa i igranja igara. Očekuje se da ovaj model pokrene novu eru premijum smart telefona sa odnosom stranica ekrana 18:9, jer broj filmova, aplikacija i igara prilagođenih ovom formatu prikaza vrtoglavo raste. Ipak, zarad „mirne savesti“, LG G6 dolazi sa opcijom koja omogućava i gledanje sadržaja u 16:9 formatu.

Lakše korišćenje kamere

UX interfejs kamere je znatno poboljšan zahvaljujući velikom ekranu sa 18:9 odnosom stranica, što značajno povećava praktičnost, ali i zabavu. Prostrani ekran omogućava istovremeno snimanje i pregledanje fotografija, a LG UX 6.0 nudi i opciju Square Camera koja deli ekran na dva identična kvadrata, pa korisnici mogu snimati fotografije u formatu 1:1 i pregledati ih u susednom prozoru. Tu je i novi način snimanja pod nazivom Food Mode, koji nudi visok kvalitet boja i zasićenosti, što ga čini idealnim za fotografisanje hrane. Jednostavno je i snimanje GIF datoteka, kombinovanjem od dve do 100 fotografija u petlju.

Više stvari odjednom na ekranu

Zahvaljujući prostranom ekranu, prozor za prihvatanje poziva može se otvoriti istovremeno sa aplikacijom kalendara, fotogalerija sa prozorom za razmenu poruka, a veoma je jednostavno i pisati beleške na jednom delu ekrana, dok se u drugom uglu pretražuje internet. LG G6 će takođe, ako se postavi horizontalno dok je pokrenut kalendar, u levom prozoru prikazivati kalendar, a u desnom detaljni raspored. Kombinacija je, dakle, bezbroj.

LG G6 sa Full Vision ekranom inspirisan je filozofijom stručnjaka iz filmske industrije koji tvrde da je format 18:9 najbolje rešenje za gledanje starog i novog sadržaja u digitalnoj eri u kojoj živimo. Ovu filozofiju smo primenili na našem najnovijem smart telefonu i različitim mogućnostima iskorišćavanja formata 18:9 podigli je na još viši nivo. Verujem da će korisnici ceniti mnogobrojne načine na koje smo G6 učinili produktivnijim“, rekao je Juno Čo, predsednik kompanije LG Mobile Communications.

Pratite sve MobIT vesti vezane za Mobile World Congress na MWC17.

#PlayMore i #LGG6 premijera počinje! Brzo na www.mondo.rs/mobit za detalje! #MWC17 #Barcelona #LG #G6

A post shared by MONDO MobIT (@mondo_mobit) дана

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS