• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei P10: Prelep, „leči“ bojama, „bije“ iPhone

Autori mondo.ba Autori mondo.rs Autori Jovana Josipović

Skoro, pa savršen - Huawei P10 oduševio je i publiku i novinare na MWC 2017 sajmu u Barseloni.

Hteli ste moćniji, lepši, sa većom baterijom, šareniji i Android telefon koji će biti iPhone u Google svetu - dobili ste ga! Bez obzira na to šta mislili o Huawei kompaniji, voleli je ili ne, jedno je sigurno - u modernom smartfon svetu ovo je igrač na kojeg morate računati! A Huawei k’o Huawei, na svojim konferencijama uvek voli da pecka konkurenciju, pa je ovog puta na nekoliko slajdova „isprozivao“ iPhone konkurenta - tanji je od njega, lakši, ima veću bateriju, ekran i bolji signal…

HUAWEI P10 i HUAWEI P10 Plus biće dostupni u novim bojama zahvaljujući partnerstvu sa Pantone Color Institute, najpoznatijom kompanijom u svetu boja. Kao rezultat ove saradnje nastale su dve nove boje kao odraz karaktera savremenih korisnika. Dazzling Blue i Pantone boja 2017 godine - Greenery, nastale su kako bi kreirale prelepu završnicu sa efektom sjaja. Zelena boja, prema rečima stručnjaka utiče na raspoloženje tako što smiruje, ublažava glavobolju i odmara oči, pa je Huawei u telefon ubacio veliki broj slika prirode, stvari iz okruženja, ali i mode, koje će pomoći da se korisnik oseća "malčice lepše" svaki put kad pogleda u telefon ili ekran.

Pogledajte kako je bilo na Huawei P10 premijeri:

Hyper Diamond-Cut završnica biće dostupna u bojama Dazzling Blue i Dazzling Gold. Greenery, Rose Gold, Mystic Silver, Graphite Black i Prestige Gold biće dostupne u kombinaciji sa mat završnicom, dok će Ceramic White biti dostupna sa visokim sjajem.

Huawei P10 je izrađen od metala i stakla savršene obrade, koji se nastavljaju jedno na drugo bez osetne razlike u prelazu jednog materijala na drugi. Napred je zakrivljeno 2.5D Gorilla Glass 5 staklo sa premazom koji ne „pamti“ otiske prstiju, a koje nudi bolji način dodirivanja i lakše upravljanje telefonom. Telo telefona je „izliveno“ iz jednog komada metala, koje je savršeno izbrušeno i obrađeno, ali je otporno na prskanje vodom i na padove.

Telefon ima unapređenu Leica kameru sa dva sočiva 2.0 Pro verzije sa otvorom blende 1.8 milimetara. Nova kamera sastoji se od sočiva rezolucije 20 i drugog rezolucije 12 megapiksela, ovog puta sa OIS funkcijom. Ovo ne obećava samo stabilnije video snimke, nego i ukupno bolje slike nastale tokom slabog osvetljenja tj. noću. Kamera, naravno, nudi i PRO Mode, koji je unapređen u odnosu na prethodnu generaciju. Tu je i poseban senzor za makro fotke, koji omogućava da se približite objektu slikanja praktično na samo par milimetara, a da slika ostane kristalno čista.

Huawei P10 i P10 Plus ponudiće korisnicima i novi 3D efekat skeniranja lica, koji će omogućiti bolje selfi fotografije, uz istovremenu primenu bokeh efekta pozadine, što je i demonstrirano na Huawei MWC 2017 prezentaciji - ostali smo zaista zatečeni rezultatima!

Ovo je Huawei P10 uživo:

Prvi #Video novog #HuaweiP10 telefona sa #MWC17 #Barcelona

A post shared by MONDO MobIT (@mondo_mobit) дана

MobIT na izložbi fotki nastalih Huawei kamerom

MONDO portal je imao ekskluzivnu mogućnost da prisustvuje izložbi fotografija koje je napravilo šest umetnika iz svih delova sveta. Zajedničko im je da su koristili Huawei P10 i novu opciju kamere koja omogućava bolje portrete, upravo zahvaljujući pomenutom 3D skeniranju lica. Pogledajte kako je bilo na izložbi o kojoj ćemo vam pisati uskoro opširnije.

MONDO MobIT

Kombinacija novog selfi slikanja sa bokeh efektom stvara lep kontrast na slici i akcenat je uvek na licu. Za kraj je otkriveno i iznenađenje - selfi kamera je, takođe potpisala nemačka Leica (Lajka), a dva puta više svetlosti omogućava lepše slike, kao i više prirodnih boja. Apertura selfi kamere je f/1.9 i ta kamera po prvi put omogućava i zumiranje tj. udaljavanje kadra. Sjajna opcija je i to što zumiranje može da radi automatski, pa kad neko ušeta u vaš selfi kadar - kamera će obuhvatiti i tu osobu!

Da bi uvek bio u dometu Huawei je P10 i P10 Plus opremio sa čak četiri antene za prijem signala, a to su i prvi na svetu telefoni koji omogućavaju 4.5G prijem mreže. Isto je i sa Wi-Fi mrežom, koja je pojačana sa dve dodatne antene, kako biste uvek bili „pokriveni“ signalom. Dual SIM je na spisku podržanih opcija, kao i podrška za 256 GB microSD kartice. Omogućeno je korišćenje 3G mreže na drugoj SIM kartici i nova GEO opcija, koja čini da ne ostanete bez signala ni kada prolazite kroz tunel, recimo…

Ispod haube je najnoviji HiSilicon Kirin 960 čipset, isti onaj iz Huawei Mate 9 smartfona, i nova vrsta Huawei Ultra memorije zajedno sa podrškom za mašinsko učenje, koje smo videli na Huawei Mate 9 smartfonu. Memorija je 64 GB, proširiva pomenutim karticama, kao i 4 GB RAM za stabilan i brz rad.

Pogledajte Huawei P10 i P10 Plus u svim bojama:

Ovo je #HuaweiP10Plus uživo na #MWC17 #Barcelona #Sajam

A post shared by MONDO MobIT (@mondo_mobit) дана

Novi EMUI 5.1 donosi UX unapređenja, optimizaciju performansi i nekoliko novih opcija. Konkretno, algoritam prati ponašanje korisnika i može da predvidi korišćenje aplikacija kako bi alocirao i reciklirao sistemske resurse. Na samom vrhu algoritma nalazi se HUAWEI Ultra Memory. Prvo, algoritam za učenje prati kako korisnik koristi telefon. Nakon toga, HUAWEI Ultra Memory predviđa upotrebu pojedinačnih aplikacija i upravlja RAM memorijom, tako da se najčešće korišćene aplikacije i usluge najčešće učitavaju brže. EMUI 5.1 takođe, unapređuje brzinu očitavanja senzora za očitavanje otiska prsta i obezbeđuje neometano korisničko iskustvo.

HUAWEI P10 i HUAWEI P10 Plus imaju bateriju od 3.200 i 3.750 mAh kao i opciju super brzog punjenja. Rešenja brzog punjenja na niskom naponu i pri niskim temperaturama dolaze sa najbezbednijim zaštitnim mehanizmom na bazi 5-gate, koji nudi praćenje napona, struje i temperature u realnom vremenu, čineći punjenje ne samo bržim, već i bezbednim. Huawei je u kutiju s telefonom ubacio i novi, brzi punjač da to sve korisnici i mogu da urade.

Cena je 639 evra za Huawei P10 sa 64 + 4 GB RAM. Sledi Huawei P10 Plus u varijanti 64 + 4 GB RAM, koji će koštati 739 evra i najjači model sa 128 GB + 6 GB RAM koji će koštati evro manje od 800.

Pratite sve MobIT vesti vezane za Mobile World Congress na MWC17.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Huawei P10
Izvor: Huawei Mobile.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS