• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luković za MONDO: Voleo bih "otvoren" derbi

Autor mondo.rs

"Imamo odlične timove, i jedni i drugi, ne vidim razlog da ne bude dobrog fudbala", poručio kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković. Razgovarali smo i o njegovom novom partneru u odbrani Abrahamu Frimpongu.

 Aleksandar Luković za MONDO: Voleo bih "otvoren" derbi Izvor: MN PRESS

Peta pobeda u nizu, a druga ovog proleća.

Crvena zvezda je otvorila drugi deo sezone baš onako kako je htela. Posle Novog Pazara (2:0), slavili su i protiv OFK Bačke (3:0) za maksimalnih šest bodova. Rezultat ih je zadovoljio, ali prema rečima Nenada Milijaša i Miodraga Božovića – igra je morala da bude bolja.

Njih dvojica su bili iz redova "ozbiljnijih lica" nakon meča u Bačkoj Palanci, a jedan od najraspoloženijih u crveno-beloj opremi bio je Aleksandar Luković (34).

Popularni "Lune" se slaže sa ocenom da je Zvezda u prvom poluvremenu odigrala odličan meč i da može da žali za još nekoliko propuštenih šansi, dok ne zna šta se desilo u nastavku kada su napadi delovali "stihijski".

"Najbitnija je pobeda. Prvo poluvreme smo odigrali jako dobro, uz dva gola imali još tri-četiri šanse... Kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja, a ti njihovi crveni kartoni su nam doneli mirniji finiš", kazao je kapiten Zvezde za MONDO.

Aleksandar Luković (pre)dugo je čekao na komplementarnog partnera u srcu odbrane.

Počelo je sa Edsonom prethodnog proleća, pa se pokušalo sa Fibelom tokom jeseni, odnosno bolje rečeno leta (!), da bi prvi deo prvenstva "izgurao" malo sa Zoranom Rendulićem, a malo sa Damijenom le Talekom, kome to i nije primarna pozicija.

Zvezda je tokom ovog zimskog prelaznog roka angažovala Abrahama Frimponga i nakon prva dva meča, iako su to bili rivali sa dna tabele, može se videti sigurnija zadnja linija.

Mreže su mirovale, Filip Manojlović jedva da je imao posla.

Izvor: MN PRESS


Nema kompetentnije osobe od Lukovića da nam kaže – kakav je štoper iz Gane?

"Stvarno je dobar i lepo se slažemo. Mlad je, može da napreduje, odilično je odigrao ove dve utakmice i nadam se da će nastaviti tako i pomoći nam da ostvarimo ciljeve ove sezone", poručuje 11 godina iskusniji od dvojice štopera.

Frimpong za sada deluje da je od onog kova "elegantnijih" štopera koji ne ulaze nužno u duele i više voli da prati loptu, a ne igrača. Sve vreme na utakmici sa Bačkom je gledao u Aleksandra Lukovića, birao kada da podignu liniju i tako poguraju "plave" ka svom kaznenom prostoru, a zbog njegove brzine postoji manja briga za otvaranje kontri, koje su rivali znali kako da koriste protiv Zvezde.

"Znate i sami da mi skoro sve utakmice napadamo i po prirodi stvari moramo da stojimo visoko da bismo ispratili te linije koje krenu gore. Postoje trenuci kada moramo da stojimo više, a onda i kad ne treba. Sve to zavisi od igre i kako se ona kreće", objašnjava kapiten crveno-belih.

Crvena zvezda je zatvorila "stranicu" OFK Bačka i otvorila onu sa Partizanom.


Aleksandar Luković je u karijeri već odigrao mnogo "večitih derbija", kaže dvocifren broj, a od drugog dolaska u Crvenu zvezdu nastupio je u četiri susreta protiv crno-belih. Zabeležio je dve pobede, remi i poraz.

Veruje da u ovom narednom derbiju važe floskule, koje su to samo naizgled, poput toga da nema jasnog favorita u ovom meču.

"Veoma poštujem Partizan. Imaju odličan tim, igraju dobar fudbal... Očekujem da odigramo dobar meč, ali ne bih baš sad prognozirao rezultat", kazao je Luković.

Mnogo puta se desilo da Crvena zvezda i Partizan pred derbi odigraju nekoliko zaista odličnih mečeva, ali da kvalitet međusobnog duela bude na vrlo niskom nivou. Aleksandar Luković ističe da ne očekuje da će se tako nešto ponoviti i 4. marta na stadionu "Rajko Mitić" (18 časova, TV Arena sport).

"Iskreno se nadam da neće biti loš meč. Voleo bih da bude dobra i otvorena utakmica. Imamo odlične timove, i jedni i drugi, ne vidim razloga da ne bude dobrog fudbala. Očekujem pun stadion, da dođe što više navijača i da uživaju u fudbalu", poručio je Luković za kraj razgovora.

(Milutin Vujičić – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC