• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Neću moliti Zlatana, ali...

Autor mondo.rs

Trener Mančester junajteda nada se da će Šveđanin ostati na Old Trafordu i naredne sezone

Zlatan Ibrahimović je letos kao slobodan igrač stigao iz Pari sen Žermena u Mančester junajted, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor, uz opciju produženja saradnje na još jednu sezonu.

Žoze Murinjo insistirao je na njegovom dolasku, uprkos tome što su mnogi smatrali da je u poznim igračkim godinama, i da ne može više da prža sjajne partije kao nekad. Ipak, Portugalac je bio u pravu kada je rekao da je "Zlatan kao vino - što stariji to bolji".

Švedski fudbaler je postigao 26 golova u 38 utakmica ove sezone, uključujući i dva u sinoćnoj pobedi protiv Sautemptona od 3:2, u finalu Liga kupa.

Murinjo se nada da će Ibrahimović i sledeće sezone nositi dres "crvenih đavola".

"Nikada ne molim igrača da igra za moj tim, ali svi želimo i verujemo da će Ibrahimović ostati još jednu sezonu. Nikada ne molim igrača da potpiše ugovor. Ali, ako je potrebno, navijači mogu da odu do njegove kuće i ostanu tamo tokom cele noći", rekao je Morinjo za BBC.

Ibrahimović je podizanjem trofeja Liga kupa osvojio 32. pehar u karijeri. On je na Vembliju postigao golove u 19. minutu iz slobodnog udarca i pobedonosni u 87. minutu.

Murinjo odlično poznaje Ibrahimovića, jer su sarađivali i u Interu.

"Zlatan je dobio utakmicu pošto je bio izvanredan. Kada je otišao u Barselonu iz Intera 2009. bio sam veoma tužan. Znam kakav je potencijal. Samo smešan igrač dolazi u Englesku ako nije uveren da tu može da igra. Ko o tome bolje zna? Ni ja, ni vi. Kada je odlučio da dođe ovde, znao je da je spreman. To nije moja zasluga, već njegova", naveo je Murinjo.

Ibrahimović je rekao da je u svakom klubu osvojio trofej.

"Ovo mi je 32. trofej. To sam predvideo. Nastavljam. Uživam u Engleskoj. Što si stariji, više ceniš trofej. Zbog ovoga sam došao, da pobeđujem, a to i radim", rekao je 35-godišnji Ibrahimović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC