• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur pred Dubai: Protiv Stena moram biti pravi!

Autor mondo.ba

Najbolji bh. teniser, nakon što je popravio plasman na ATP listi, u utorak protiv favorizovanog Stena Vavrinke započinje turnir u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Damir Džumhur popravio je plasman na ATP listi za dva mjesta, pa sada zauzima 77. poziciju na listi najboljih svjetskih tenisera.

Prvi reket BiH sutra će imati izuzetno težak zadatak na startu turnira u Ujedijenim Arapskim Emiratima. Džumhur je za rivala u Dubaiju dobio trećeg tenisera svijeta Stena Vavrinku, a meč je na programu u 8 ujutro po našem vremenu.

"Kao i prošle sedmice, i u Dubaiju imam izuzetno težak zadatak. Ponovo me čeka susret sa igračem koji ima iskustvo osvajanja Gren slema", rekao je Džumhur, koji je u petak u osmini finala ATP turnira Delrej Bič u Sjedinjenim Državama poražen 1:2 od Huana Martina Del Potra.

Vavrinka brani trofej osvojen prošle godine u Dubaiju.

"Sigurno se ovdje osjeća dobro, ali posljednje dvije sedmice igrao sam dobro, imao nekoliko dobrih pobjeda, te meč protiv Del Potra, koji nažalost nisam uspio da dobijem, ali sam zadovoljan svojom igrom. Nadam se da ću i protiv Vavrinke nastaviti u sličnom ritmu", optimista je bh. teniser.

"Da bih nešto napravio u tom meču, moram odigrati dobro i biti na visini zadatka", dodao je.

Problem za Džumhura mogle bi biti česte promjene vremenskih zona, s obzirom da je nedavno boravio u SAD-u, a sada će igrati u UAE.

"Nadam se da me vrijeme i vremenske zone neće puno poremetiti. Vjerujem da ću biti fizički dovoljno spreman da izdržim sve napore. Zaista je put bio dug, 14 sati leta, ali daću sve od sebe da se odmorim i pružim dobar meč, te pokažem da mogu igrati protiv najboljih na svijetu", poručio je Džumhur.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC