• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srušen Simovićev rekord u Turskoj

Autor mondo.ba

Slavni golman Jugoslavije Zoran Simović predao je plaketu golmanu Galatasaraja Fernandu Musleri koji je nakon 27 godina srušio njegov rekord sa 188 utakmica u turskoj Superligi.

Pred početak istanbulskog derbija između Galatasaraja i Bešiktaša na terenu je upriličena svečanost predaje plakete “Stranac sa najviše ligaških utakmica u Turskoj“ koju je Urugvajcu Musleri predao bivši golman Galatasaraja Simović, prenijela je "Anadolija".

Bivši jugoslovenski reprezentativac iz Crne Gore i bivša zvijezda Galatasaraja iz 80-tih godina Simović već 27 godina suvereno je držao rekord od 188 odigranih utakmica u turskoj ligi što nikada niti jednom strancu nije pošlo za rukom, ali je taj rekord izjednačio i aktuelni golman Galatasaraja Muslera.

Na trećem mjestu stranaca koji su najviše utakmica odigrali u elitnoj turskoj ligi je još jedan igrač sa područja bivše Jugoslavije, Dževad Prekazi koji je takođe, u Galatasarayu sakupio 185 utakmica.

U klupskoj karijeri je osim turskog velikana nastupao za Napredak iz Kruševca i splitski Hajduk, dok je u nacionalnom dresu Jugoslavije zabilježio više od 10 nastupa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC