• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea je peti tim ABA lige!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee savladali su MZT u Skoplju u 24. kolu regionalnog takmičenja - 67:71 (14:20, 24:20, 13:18, 16:13) i stigli do pete pozicije na tabeli ABA lige!

Iako su u posljednjem periodu prve poene postigli poslije skoro sedam minuta, "igosi" su zabilježili 12. regionalnu pobjedu!

I to ponajviše zahvaljujući odlično raspoloženom Strahinji Mićoviću, koji je bio najefikasniji akter utakmice u Skoplju sa 20 koševa. Đorđe Milošević se u trijumf "ugradio" sa 14 poena, četiri manje uknjižio je Džejms Robinson, dok je pogodak manje postigao Robert Rikić.

U domaćem taboru prednjačili su Đorđe Drenovac sa 16 i Ksavijer Tems sa košem manje.

Nakon odbranjenog Kupa Bosne i Hercegovine i trijumfa nad Krkom u Laktašima, izabranici Dragana Bajića bili su gosti u Skoplju ekipi MTZ-a u 24. kolu ABA lige.


Makedonskom timu gorjelo je pod nogama zbog borbe za opastanak, pa je rasterećeni prvak BiH, koji je davno ovjerio nastup u ABA ligi i naredne sezone, u većem dijelu utakmice diktirao igru i imao prednost.


Predvođeni kapitenom Vukom Radivojevićem, koji je u privh 10 minuta postigao šest poena i imao nekoliko uspješnih asistencija, "igosi" su prvi period riješili u svoju korist rezultatom 20:14.


U drugom kvartalu, tim iz Aleksandrovca je nastavio da održava prednost od osam-devet poena, zahvaljujući Robertu Rikiću i trojkama Strahinje Mićovića, ali i promašajima domaćih izvan linije 7-65.


Međutim, poslije nekoliko individualnih grešaka gostiju, Makedonci su napravili seriju od 7:0 i smanjili na samo "minus dva", što je natjeralno Dragana Bajića da pozove minut odmora i propisno "izriba" svoje izabranike.


Igokea je vodila i u najvećem dijelu trećeg kvartala, do tri minuta prije kraja kad je Drenovac pogodio za izjednačenje (48:48), međutim, Džejms Robinson i Robert Rikić su povezali dva dobra napada i ponovo vratili prednost.


Još kad je u narednoj akciji trojku pogodio Đorđe Milošević razlika je za tili čas ponovo vraćena na "plus osam" pa je domaćin bio primoran da pozove tajm-aut.


Međutim, u odlučujućih 10 minuta Aleksandrovčane je potpuno stao šut.


Skoro sedam minuta "igosi" nisu uspjeli da postignu nijedan pogodak, pa je MZT stigao do novog "egala", a potom i prve prednosti na utakmici (60:58).


Prvi koš u posljednjoj četvrtini za Aleksandrovčane postigao je Mićović na tri minuta do kraja meča sa linije slobodnih bacanja.


Ušlo se u neizvjesnu završnicu, u kojoj je Igokea pokazala pribranost - Milošević je na 33 sekunde do kraja trojkom odveo "igose" na "plus 4", uzvratio je Drenovac polaganjem poslije solo akcije, da bi Mićović potom bio polovičan sa linije slobodnih bacanja.


MZT je imao posljednji napad za eventualni produžetak, ali je Drenovac sa osam metara promašio i slavlje gostiju je moglo da počne.

...
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Alf Vultures

Daleko im kuća ! Baja šef i bajica trener. Da ti se sloši

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC