• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern za pola sata ovjerio polufinale

Autor mondo.ba

Fudbaleri Bajerna savladali Šalke u gostima 3:0 u četvrtfinalu Kupa Njemačke. Gostujuća pobjeda i Borusije Menhengladbah.

Bajern i Borusija Menhengladbah su obezbijedili plasman u polufinale Kupa Njemačke.

Bajern je slavio protiv Šalkea 0:4, sa 3:0, dok je Borusija iz Menhengladbaha pobijedila HSV  u gostima 2:1.

Na "Alijanc Areni"  Bajern je pokazao svu moć u prvih pola sata igre. Robert Levandovski je za vikend HSV-u dao tri gola, a sada je u trećem minutu postigao prvi gol za Bajern.

Poslije 16. minuta igre praktično je bilo sve gotovo što se tiče ovog četvrtfinalnog para. Tijago Alkantara je pogodio za 2:0.

Konačnih Bajern - Šalke 3: postavlja Robert Levandovski. Igrao se 29. minut. Kasnije je Bajern ubacio u brzinu manje čuvao svoje igrače za nastavak takmičenja.

Šalke je pokušavao doći do počasnog gola, ali nije išlo. Posao im je dodatno bio otežan pošto je bivši igrač Bajerna Holger Badštuber, zbog drugog žutog kartona ranije završio meč u 77. minutu. 

BORUSIJA PENALIMA DO POBJEDE

Borusija Menhengladbah je  slavila kod HSV-a 2:1.

 Za goste je ovaj meč došao nakon velike pobjede u Firenci 4:2 i plasmana u osminu finala Lige Evrope, dok je na drugoj strani za HSV to bio prvi meč nakon debakla u Bundesligi kod Bajerna 8:0.

Gosti su oba gola postigli iz penala. Prvi je pao početkom drugog poluvremena. Defanzivac domaćih Mavraj je nespretno reagovao u svom šesnaestercu i sudija Fric je pokazao na penal. Siguran za vođstvo gostiju od 1:0 bio je Lars Štindl. Igrao se 53. minut.

Novi penal za goste je bio samo osam minuta kasnije.

Lijevi bek HSV-a Matijas Ostržolek je umjesto lopte u svom šesnaestercu pokupio gostujućeg igrača. Sudiji Fricu nije ništa drugo preostalo nego da svira jedanaesterac. Ovaj put loptu je uzeo Rafael i pogodio za vođstvo 2:0.

U nastavku meča jalovi napadi domaćih, te je trener domaćih Tomas Gisdol mijenjao. Filip Kostić ušao u igru u 70. minutu umjesto Milera, a Valas je ušao umjesto Junga.  

Poslije tih izmjena igra domaćih je bilo konkretnija, ali nikako nisu uspijevali da postignu gol. Uglavnom prilike su bile nakon prekida.

Aron Hant je dva puta zaprijetio, ali su lopte odlazile pored gola. I onda kada je većina pomislila da će meč biti završen pobjedom gostiju 2:0,  Bobi Vud je nakon odlične solo akcije uspio da postigne gol za domaćina.

 KUP Njemačke četvrtfinale

HSV – Borusija Menhengladbah 1:2 (0:0)

/ Vud 90 - Štindl 53, Rafael 61 /

 Bajern  - Šalke 3:0 (3:0)

/ Levandovski 3, 29, Alkantara 16 /

Utorak 

Ajntraht - Arminija 1:0

/ Blum 6/ 

Lote - Dortmund - odgođeno

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC