• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Milenković je Fiorentinin!

Autor mondo.rs

Mladi štoper Partizana Nikola Milenković od narednog leta nosiće dres italijanske Fiorentine. Transfer dogovoren tokom vikenda, ostaju samo da se utanače detalji na relaciji igrač - klub.

 MONDO: Milenković je Fiorentinin! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nikola Milenković do kraja sezone igraće za Partizan, a onda će se preseliti u Italiju, gde će braniti boje Fiorentine!

Član Serije A i "parni valjak" dogovorili su transfer 19-godišnjeg štopera vredan 5.100.000 evra, a da bi se i definitivno potvrdio posao - potrebno je da igrač, kako je rečeno MONDU, utanači "sitne detalje" sa novim klubom.

Milenković je u italijanskim medijima predstavljen kao naslednik Nemanje Vidića i kao fudbaler koji će u "violi" odmah dobiti šansu. "Blekija", kako glasi nadimak ovog momka, posebno je hvalio Ivan Tomić, trener koji ga je isturio u prvi plan prošle sezone, kao i doskorašnji saigrač Valeri Božinov.

Stručnjaci smatraju da je Fiorentina pravi izbor za srpskog fudbalera, jer bi u Juventusu ili nekom jačem evropskom klubu morao da čeka priliku, što u ovom momentu ne bi bilo dobro za igrača koji sve više vremena provodi na terenu. U Partizanu je ove sezone, kod šefa stručnog štaba Marka Nikolića, postao standardni deo odbrane. 

Za razliku od Milenkovića, mladi napadač Dušan Vlahovićjoš nije sklopio dogovor sa klubom iz Firence. I mladi napadač nalazi se na meti Fiorentine, ali je oko njegovog transfera još uvek sve otvoreno.

Milenković je još jedan u nizu igrača poznate Partizanove škole koji karijeru nastavlja u Fiorentini. Pre štopera crno-belih direktno iz Humske na "Artemio Franki" otišli su Stevan Jovetić, Nikola Gulan, Matija Nastasić (bez odigranog minuta za prvi tim Partizana), Adem Ljajić...

Italijanski list "Gazeta delo sport" nedavno je kreirao listu od 30 najboljih mladih igrača na svetu, a mesto među njima zauzeo je i Nikola Milenković. Pored Fiorentine interesovanje za crno-belog bisera pokazali su Anderleht, Juventus, Hamburg (nudio 4,5 miliona evra), Viljareal...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC