• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je moguće?! I slušalice eksplodiraju!

Autor mondo.rs

Žena pretrpela opekotine po licu i rukama nakon što su joj slušalice eksplodirale, u avionu na letu između Pekinga i Melburna.

Australijski Biro za bezbednost saobraćaja (ATSB) je izdao upozorenje putnicima, uz slike neimenovane žene, čije su povrede tretirane, kada su joj se slušalice sa baterijama zapalile u toku leta avionom.

Dva sata nakon poletanja, dok je putnica odmarala i slušala muziku, čula je glasnu eksploziju, kako je rekla ATSB-u: "Dok sam pokušavala da se okrenem, osetila sam da me nešto peče po licu. Uhvatila sam se za lice , i tada su mi se slušalice spustile oko vrata. Nastavile su da me peku, pa sam ih zgrabila i bacila na pod. Varničile su i bilo je malo vatre na njima."

Baterije i poklopac su bili tako vreli da se plastika otopila i slepila sa podom aviona.

"Dok sam kretala da ih izgazim, stjuardese su već došle sa kofom vode da ih poliju. Stavili su slušalice u kofu i odneli ih u zadnji kraj aviona," rekla je.

Izveštaj, nažalost ne precizira koja vrsta slušalica je bila u pitanju, ali ATSB je potvdio da su pripadale ženi i da nisu u pitanju slušalice koje deli avio kompanija u toku leta. Takođe su rekli da je problem bio u litijum-jonskim baterijama koje ih napajaju a ne u samim slušalicama.

Ovo nije prvi put da su li-on baterije krive za eksploziju. U avgustu 2016. godine desio se incident u avionu na sidnejskom aerodromu kada su se zapalile baterije koje je jedan od putnika transportovao, ne obezbedivši im pravilno pakovanje, te su doživele kratak spoj.

Zasad ne postoje generalna pravila u vezi litijum-jonskih baterija i uređaja na njih u avionima, te ih određuju individualne kompanije. ATSB podseća putnike da rezervne baterije nose sa sobom u odgovarajućoj ambalaži i da ih ne ostavljaju sa čekiranim prtljagom. Slična pravila imaju i druge kompanije, pa je najbolje pre leta da se konsultujete sa njima da bi utvrdili tačne smernice.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook,Twitter i Instagram mreži.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS