• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iliev: Nikola Milenković - pobeda Partizana!

Autor mondo.rs

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev pričao za Partizan TV o transferu Nikole Milenkovića u Fiorentinu.

 Ivica Iliev Partizan Nikola Milenković Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Nikola Milenković od sledeće sezone igraće za Fiorentinu!

Partizan je sklopio posao sa italijanskim klubom i mladi štoper prelazi u redove "viole" za 5.100.000 evra. Ono što je najvažnije, u kasu "parnog valjka" ulazi cela suma.

"Sa ovim ugovorom mi smo vratili Partizan Partizanu", počeo je Ivica Iliev.

Operativcu Partizana zasmetalo je to što Milenkovića niko od trenera iz Partizanove akademije nije primetio, a Iliev je to povezao i sa činjenicom da Nikola nema menadžera.

"Ovo je nešto za šta sam se borio i što sam kao cilj postavio kada sam preuzeo funkciju sportskog direktora. Ugovor i sve što se desilo sa Nikolom otvara mnogo prozorčića, priča i pričica koji mogu da nam pomognu u realnom shvatanju situacije pre i posle transfera. Pre 14-15 meseci Milenković nije imao ugovor, nijedan član naše Škole nije apostrofirao njega kao potencijal", nastavlja Iliev.

Sportski direktor je "pecnuo" stručnjake iz Škole Partizana i pohvalio Ivana Tomića.

"Znam zbog čega vam ovo govorim... Da ne bude sve u jednom pravcu, već da ulica bude dvosmerna, da bi se sutra, kao što se dobijaju pohvale - dobijale i kritike. Jedno veliko hvala Ivanu Tomiću! Bez njega takav potencijal ne bi bio primećen, mogao je da ostane bez ugovora, da ne igra više fudbal, da završi u trećoj-četvrtoj ligi..."

Bilo je u poslednjih deset godina i većih ugovora, ali od nijednog nije toliko novca ušlo u klupsku kasu.

"Cifra od 5.100.000 evra je najveća koja je ušla u Partizan. Možda ne na papiru, ali je klub stoprocentni vlasnik cele svote."

Partizan
Izvor: YouTube


Iliev je naglasio da su roditelji Milenkovića za primer.

"Imamo u prošlosti negativne primere mešanja roditelja. Sve je crno na belo... Imamo s jedne strane sebične, a sa druge zahvalne roditelje. Nikolina majka kada samo potpisivali prvi ugovor nije ga ni pogledala. Ukazala nam je puno poverenje. Mi je, ni nju ni njenog sina, nismo iznevereli. Partizan se izdigao iz cele priče, on je verovao u nas i mi smo mu se na ovakav način zahvalili. Takođe, izborili smo se da dobije mnogo više nego što je to bio slučaj kod transfera u prošlosti."

Direktor crno-belih savetuje mlade igrače da menadžersku brigu prepuste klubu.

"Partizan je veliko ime, s poštovanjem većim van nego unutar granica ove zemlje, sa ogromnom tradicijom i najbolje je kada je menadžer igraču sam klub. Sve što se dešavalo oko transfera Milenkovića je pokazatelj da je za fudbalera najbolje da svoju budućnost stavi u ruke kluba, a ne jedne osobe. Imaće šansu da dobiju mnogo više, nego kada su vezani za menadžera", mišljenja je Iliev.

On je rekao da čelnici kluba iz dana u dan pokazuju da na najbolji način vode brigu o Partizanu.

"Setite se da su pričali da će biti zimske rasprodaje. A, ko je otišao od nosilaca igre? Niko. To je pokazatelj da ljudi koji vode klub razmišljaju u njegovom interesu", podvukao je Iliev.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC