• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljoprivrednici strahuju da će ih SSP "potopiti"

Prvi mjesec primjene adaptiranog SSP-a pokazuje da su se domaći poljoprivrednici s pravom plašili stupanja na snagu ovog sporazuma.

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković rekao je da su se obistinile tvrdnje poljoprivrednika da će primjenom adaptiranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH i EU domaći agrar biti "potopljen".

"Rast uvoza, koji očekujemo u narednom periodu, ugroziće domaću proizvodnju, a samim tim biće umanjivane količine koje mi možemo da izvezemo", rekao je Marinković.

Prvi mjesec primjene adaptiranog SSP-a pokazao je da su bila opravdana strahovanja poljoprivrednika da će ih uvoz "potopiti", piše današnji "Glas Srpske". 

Podaci Uprave za indirektno oporezivanje BiH pokazuju da je u februaru uvezeno 26.119 tona voća i povrća vrijednog 25 miliona KM i da je uvoz u odnosu na januar ove godine povećan za 3.276 tona ili pet miliona KM.

Predsjednik Udruženja uzgajivača svinja Republike Srpske Mišo Maljčić smatra da će uvoz u BiH svakog mjeseca imati trend rasta.

"Upozoravali smo upravo na ovo što se dešava već prvog mjeseca primjene SSP-a. Ni ono što su nam ponudili nisu ispoštovali", rekao je Maljčić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE