• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pileća džigerica u slanini s palentom (RECEPT)

Autor mondo.rs

Ako još niste odlučili šta danas da napravite za ručak - šta mislite o pilećoj džigerici sa slaninom i palentom?

Naš kuvar Peđa Tošić vam predlaže ovo jednostavno i zdravo jelo, a još prijedloga čeka vas na njegovoj stranici ZaKuvaj.

Namirnice:

- pileća džigerica (400 grama)
- slanina (150 grama)
- palenta (200 grama)
- tikvice 100 grama
- začinsko bilje
- maslac (50 grama)
- ulje
- začini

Način pripreme:

Pileću džigericu dobro očisiti, umotati u trakice slanine (ili pršuta ako vam više odgovara), pa pričvrstiti čačkalicom. Pržiti na malo masnoće uz povremeno okretanje. Prokuvati vodu, začiniti je sa malo soli i dodati palentu da se kuha uz stalno miješanje. U palentu dodati malo maslaca, narendanih tikvica i začinskog bilja, sve dobro miješati i kuvati oko pet minuta, dok se palenta ne počne zgušnjavati. Prije serviranja iz džigerice izvaditi čačkalice i servirati uz palentu.

Napomena:Palentu možete oblikovati na mnogo načina. Dok je topla sipajte je u podmazanu čašu, šolju, neki kalup po želji i ostavite da se ohladi i stegne. Zatim je izvadite iz kalupa i ako je potrebno malo zagrijete u rerni prije serviranja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop