• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelisavac za MONDO: Ni poraz nije tragedija

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac u razgovoru za naš portal poručio da sutrašnji derbi protiv Borca može odlučiti mnogo toga, ali da "rudari" u ovom trenutku nisu opterećni borbom za prvo mjesto.

 Rudar Prijedor Zlatko Jelisavac za MONDO: Ni poraz nije tragedija Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rudar Prijedor sutrašnji derbi 18. kola Prve lige Republike Srpske protiv banjalučkog Borca (14 časova) dočekuje sa šest bodova zaostatka za liderom.

Ipak, kako je šef stručnog štaba "rudara" Zlatko Jelisavac istakao u razgovoru za naš portal, on i njegova ekipa u grad na Vrbasu dolaze bez ikakvog imperativa.

Želja je da se na Gradskom stadionu pruži dostojan otpor favorizovanom lideru prvenstva, te da gledaoci uživaju u krajiškom derbiju starih sportskih rivala.

"Naša želja je da odigramo kvalitetnu utakmicu, da to bude istinski derbi i da ljudi koji dođu na stadion vide dobar fudbal. Ako budemo odgovorni i disciplinovani kao u dosadašnjem dijelu prvenstva, možemo i slaviti", rekao je Jelisavac za MONDO.

Ipak, ni gubitak bodova u "Platonovoj" ne bi bio smak svijeta za Prijedorčane.

"Neće biti tragedija ni ako izgubimo, jer Borac u ovom trenutku ima najkvalitetniju ekipu, sačinjenu od vrlo dobrih pojedinaca. Ali, mi ćemo svoju šansu tražiti u kolektivnom duhu i dobroj atmosferi", dodao je Jelisavac, koji je na "slatkim mukama" pred sutrašnji derbi. "Rudari" će nastupiti kompletni, jer nema suspendovanih niti povrijeđenih igrača.

Poslije subotnjeg duela u Banjaluci, do kraja regularnog dijela sezone ostaće još četiri kola, nakon čega će liga biti podijeljena na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

Ekipe će odigrati dodatnih deset utakmica, a Borac i Rudar Prijedor još ranije obezbijedili su plasman među prvih šest koji će se boriti za šampionsku titulu i plasman u Premijer ligu BiH.

"Ako Borac slavi i ode na devet bodova prednosti, velike su šanse da će borba za tizulu već tada biti odlučena. U ovom trenutku ne opterećuje nas prvo mjesto, jer smo u prvenstvo krenuli sa jasnom strategijom. Napravili smo smjenu generacija, okrenuli se omladinskom pogonu i igračima iz okruženja i cilj nam je bio plasman u plej-of i za sada sve ide po planu. Do kraja je 14 kola, u fudbalu je sve moguće, ali ako Borac sutra dođe do tri boda, jednom nogom su u Premijer ligi BiH", realan je Jelisavac.

Iskusni stručnjak ostao je na klupi Prijedorčana i nakon ispadanja iz bh. elite prošle godine. Napravljena je jasna strategija, sa rukovodstvom kluba ustanovljen je dugoročan plan i za sada sve ide onako kako je zacrtano.

RADNIK I KRUPA ZA PRIMJER

Jelisavac je zadovoljan nastupima Radnika i Krupe u Premijer ligi BiH. "Drago mi je što su oba kluba iz Republike Srpske obezbijedila opstanak, što znači da će dogodine u bh. eliti igrati tri ekipe iz Srpske. Radnik i Krupa pokazali su visok nivo, kako igrački, tako i organizaciono i trebaju biti primjer svima. Kada je u pitanju borba za titulu, mislim da Zrinjski neće uspjeti da zadrži prvo mjesto. Kao glavnog favorita za titulu vidim sarajevski Željezničar."

"Nakon ispadanja iz Premijer lige BiH napustilo nas je čak 19 fudbalera. Malo koji klub bi se mogao konsolidovati u tako kratkom vremenskom roku. Ipak, sve ovo je dobar pokazatelj da se u Rudar Prijedoru dobro radi, naročito sa omladinskim selekcijama, odakle 'regrutujumo' igrače za prvu ekipu. Imali smo tri U-21 reprezentativca BiH Ajdina Redžića, Aleksandra Jovičića i Sinišu Saničanina. Svi su ponikli u Rudaru, sada imamo tri-četiri juniora koji su nosioci naše igre, tako da nam je strategija da u ovoj godini pokušamo formirati 'kostura' od osam do deset igrača na koje se može računati u narednom periodu", istakao je na kraju "šef" Prijedorčana.

Rudar Prijedor jesenas je ispao iz najvišeg ranga bh. fudbala, a naredne godine tim iz grada na Sani slavi 90 godina postojanja.

Biće to lijepa prilika da se "rudari" okite titulom šampiona Republike Srpske i izbore povratak u Premijer ligu BiH.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC