• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRUPA: Ni najveći optimisti nisu vjerovali

Autor mondo.ba

Fudbaleri Krupe u posljednjem 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine pred početak Lige za šampiona u subotu gostuju u Vitezu s ciljem da zabilježe povoljan rezulatat.

 PL BiH (22. kolo): Vitez - Krupa, najava Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ekipa iz predgrađa Banjaluke je u svojoj debitantskoj sezoni ostvarila plasman u tzv. "Ligu 6" i automatski osigurala nastup u bosanskohercegovačkoj eliti i naredne sezone.

Strateg tima iz Krupe na Vrbasu Slobodan Starčević najprije se u najavi dvoboja sa Vitežanima osvrnuo i na veliki uspjeh svoje ekipe.

"Ponosni smo zbog velikog rezultata, ovako mlada i neiskusna ekipa je napravila nešto što niko nije očekivao od nje, pa ni najveći optimisti, da kolo prije kraja napravimo ovako sjajan rezultat. Normalno, išli su nam i neki drugi rezultati na ruku ali svakako da smo zazlužili ovu poziciju. Opet ističem da smo još ponosniji jer smo mi ekipa koja je sigurno igrala sa najvećim brojem igrača ispod 21. godine", rekao je Starčević, a prenio klupski sajt.

Prema njegovim riječima, predstojeći period će biti maksimalno iskorišten.

"Apetiti i motivi neće izostati, kako bi u nastavku igrali, ako ne isto, onda još bolje. Tokom cijele sedmice smo dobro radili iz razloga da iskoristimo maksimalan motiv ovih mladih igrača da protiv najkvalitetnijih ekipa u BiH odigramo dobre utakmice i ako mognemo ostvarimo dobre rezultate".
Krupa je u subotu gost u Vitezu.

"Vitez ima svoje ciljeve, svoje ambicije. Međutim, smatram da smo kroz ove tri utakmice u usponu forme. U posljednjoj utakmici protiv Čelika, imali smo veliki broj kreiranih šansi a nismo postizali golove. Mislim da je vrijeme da postižemo golove, da odigramo kvalitetnu utakmicu i sa većim bodovnim saldom uđemo u 'Ligu 6'".

Mladi fudbaler Krupljana Nikola Dujaković je podvukao da je "rasterećenost" prednost njegovog tima u Vitezu.

"Prošlo kolo smo ostvarili veliki rezultat, u ekipi vlada sjajna atmosfera, i tako rasterećeni putujemo Vitezu, koji ima kvalitetan tim. Ipak, nadamo se dobroj igri i povoljnom rezultatu".

Napadač Krupe Ajdin Redžić nije želio da se bavi nadolazećom Ligom za šampiona BiH.

"Idemo utakmicu po utakmicu, prvo mislimo o ekipi Viteza, koja je, po meni, bolja naprijed nego nazad. Tražićemo svoju šansu da ostvarimo pozitivan rezultat".

PL BiH, 22. kolo

Subota (15.00)

Čelik - Mladost
Vitez - Krupa
Sloboda - Sarajevo
Široki Brijeg - Olimpik
Željezničar - Radnik
Zrinjski - Metalege

TABELA: Zrinjski 45, Sarajevo 43, Željezničar 41, Radnik 37, Sloboda 32, Krupa 31, Široki Brijeg 27, Mladost 25, Vitez 22, Metalege BSI 18, Čelik 12, Olimpik 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC