• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šamar" Igokei na startu Lige za prvaka BiH (FOTO)

Autor mondo.ba

Košarkaši Bosne Rojal, koji su prvi dio sezone u Prvenstvu BiH okončali na prvom mjestu, na startu Lige 6 za prvaka BiH porazili aktuelnog šampiona Igokeu, nakon produžetka 88:84 (20:13, 19:18, 20:29, 12:11, 17:13)

 Bosna Igokea 88:84 Liga za prvaka BiH Izvor: MONDO

Košarkaši Bosne napravili su veliko iznenađenje i slavili protiv aktuelnog šampiona BiH Igokee na startu Lige 6 za prvaka BiH!

Sarajlije su, nakon produžetka, došle do pobjede 88:84 (20:13, 19:18, 20:29, 12:11, 17:13).

Favorizovani gosti loše su otvorili meč, pa je Bosna prvu dionicu susreta riješila u svoju korist 20:13. Uspjeli su Aleksandrovčani sredinom druge četvrtine prići na samo koš zaostatka (28:26), ali su domaći igrači uspjeli odbiti ovaj napad i na veliki odmor otići sa osam poena prednosti, 39:31.

Treći period igre u potpunosti je pripao izabranicima Dragana Bajića, koji su u tih deset minuta uspjeli potpuno preokrenuti rezultat i u završni kvartal ući sa poenom prednosti.

Čvrsto se igralo u odlučujućih 10 minuta. Odbrane su bilie na visini zadatka, pa je regularnih 40 minuta završeno bez pobjednika, 71:71.

Dodatnih pet minuta pripalo je Sarajlijama, koji su ovim trijumfom istakli ozbiljnu kandidaturu za šampionsku titulu i pokazali da mogu parirati u posljednjih par godina neprikosnovenim igračima Igokee.

Iskusni, 36-godišnji Goran Ikonić bio je prvo ime Bosne sa 22 poena i šest skokova, Maksim Sturanović ubacio je 17 poena, uz pet uhvaćenih lopti, dok su cvocifren učinak imali i Vladimir Đorđević sa 13, odnosno Saša Vasiljević 11 poena.

U redovima gostiju najefikasniji je bio Strahinja Mićović sa 25 poena, dok je Džejms Robinson ubacio dva poena manje, te uhvatio osam lopti. Duško Milošević zabilježio je 11 poena i osam skokova, dok se Vuk Radivojević zaustavio na 10 poena.

Večeras su odigrana i preostala dva meča prvog kola Lige za prvaka.

Prve bodove upisali su košarkaši Zrinjskog u gostima protiv Kaknja 75:71, dok je Sloboda pred svojim navijačima savladala Sparse 91:82.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC