• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigli crveni iPhone, novi iPad i niže iPhone cene

Autor mondo.rs

Apple tiho i bez pompe najavio seriju osveženih i novih uređaja, dodatne opreme i aplikacija.

 Stigli crveni iPhone, novi iPad i niže iPhone cene Izvor: Promo/Apple/MONDO MobIT

Kompanija iz Kupertina, Apple, poznata je po periodičnim iznenađenjima, kad predstavlja nove uređaje bez zvanične najave na događaju i bez halabuke. Ove godine su prevazišli sami sebe i predstavili „brdo“ noviteta

Predstavili su nove Apple Watch narukvice prolećne kolekcije krpenih i kožnih materijala, iPad 9.7 inča, crveni humanitarni iPhone 7 i isti takav iPhone 7 Plus, nove aplikacije i dodatni pribor za mnoge Apple uređaje.

Apple iPhone 7 (Product) Red

Poslednji put kad smo videli živopisan iPhone bilo je to na premijeri iPhone 5C uređaja. Dosad je Apple svoje telefone u neobične boje farbao samo kroz dodatnu opremu - bateriju, maske, „bampere“ i slično, a sad prvi put vidimo da je promenu napravio baš na samom iPhone uređaju. Apple iPhone 7 (Product) Red je nova linija iPhone telefona koja će se u Evropi prodavati za 870 tj. 1.010 evra i deo prodajnih prihoda biće uplaćeno u humanitarne svrhe tj. za podršku Fondu za borbu protiv HIV-a. Prodaja počinje 24. marta u četiri sata po podne ne svim tržištima (nemamo podatke za prodaju u Srbiji niti za cene).

Svi kojima novi iPhone nije potreban, a žele da budu deo podrške ovog Fond-a, namenjena je mobilna baterija koja se „kalemi“ na zadnji deo iPhone 7 ili iPhone 7 Plus telefona. Ime joj je Product Red Smart Battery Case i prodaje se za 99 evra preko Apple sajta i u ovlašćenim prodavnicama.

Umesto iPad Air 2 uređaja sad je aktuelan iPad 9.7 inča model čija cena počinje od 329 dolara za 32 GB model. Unutra je A9 čip, koji imaju iPhone 6, iPhone 6 Plus i iPhone SE, 32 ili 128 GB memorije, dosta jača baterija nego u iPad Air 2 modelu i na površini Retina ekran, logično, dijagonale 9.7 inča (24.7 centimetara). Tablet je debeo svega 7.5 milimetara, ima dve kamere - prednju rezolucije 1.2 MPx sa Face Time podrškom i zadnju rezolucije 8 MPx f/2.4 optike sa Full HD video podrškom za snimanje - Touch ID taster sa Apple Pay podrškom i deklarisanom autonomijom od makar 10 sati. Tablet će se u Srbiji pojaviti u aprilu ili maju, dok će se od 24. marta naći u prodaji u 20 ekonomski najrazvijenijih zemalja sveta.

Apple je drastično snizio cene iPad mini 4 tableta, pa je početna već 399 evra za model od 128 GB, dok je model sa konekcijom na mobilne mreže 529 evra za istu memoriju. Druge karakteristike tableta nisu promenjene i saznajte ih na linku.

Za godišnjicu premijere Apple je budućim kupcima iPhone SE smartfona pripremio nove memorije i iste cene koje su važile za modele s manje memorije. Tako je sad iPhone SE sa 32 GB memorije 479 evra, a model sa 128 GB 589 evra. Apple je praktično udvostručio memoriju za istu cenu, a druge karakteristike su nepromenjene. U prodaji, takođe od 24. marta.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS