• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 stvari koje su obeležile ABA ligu 2016/2017

Autor mondo.rs

Tokom 26. kola regionalnog takmičenja ove sezone ispisano je nekoliko rekorda, ali i zabeleženo ono što će ostati mnogima zauvek u sećanju

 10-stvari-koje-su-obelezile-regularni-deo-ABA-lige-u-sezoni-2016/2017 Izvor: MN PRESS

Regularni deo ABA lige je završen i u plej-of plasirale su se četiri ekipe - Crvena zvezda, Cedevita, Partizan i Budućnost.

Počeli su i polufinalni okršaji, u kojima su posle prvih odigranih mečeva Crvena zvezda i Cedevita stekle prednost u odnosu na Budućnost i Partizan.

U iščekivanju novog šampiona ABA lige predstavljamo 10 stvari koje su obeležile regularni deo sezone 2016/2017.

10. 71 odsto lige u Evropi - Čak 10 od ukupno 14 timova ABA lige ove sezone učestvovalo je u evropskim takmičenjima. Kada je reč o srpskim predstavnicima, tri od četiri kluba igrala su na "dva fronta". Partizan i Mega Leks igrali su u FIBA Ligi šampiona, koja je ustanovljena ove sezone, dok Crvena zvezda nastupa u Evroligi i na dobrom je putu da izbori plasman u Top 8.

9. Bratski tandem - Ekipu Mornara predvodila su braća. Mihajlo i Đorđije Pavićević sedeli su na klupi Barana ove sezone, što je prvi put da dvojica braće vode jedan klub u ABA ligi. Tandem Pavićević završio je sezonu sa Mornarom na osmom mestu tabele ABA lige.

8. Kinac - Andrej Nastovski zauvek će zapamtiti ovu sezonu u ABA ligi. Mladi igrač ekipe MZT u 25. kolu protiv Budućnosti postigao je prve poene u regionalnoj ligi i to samo sa 16 godina, čime je postao najmlađi košarkaš koji se upisao u strelce.

Kli
Izvor: ABA/Youtube

7. Mornari i Sokoli - Mornar iz Bara i Karpoš Sokoli iz Skoplja debitovali su ove sezone u ABA ligi. Osvojili su osmo, odnosno 10. mesto posle 26. odigranih kola i potvrdili da im je mesto bilo u regionalnom takmičenju.

6. Australijsko iznenađenje - Džona Bolden igrač je koji je obeležio ovu sezonu na Jadranu. U debitanstkoj sezoni u ABA ligi postao je prvi stranac kome je pošlo za rukom da bude proglašen najperspektivnijim igračem takmičenja. FMP je očigledno napravio sjajan potez kada je prošlog leta doveo 20-godišnjeg krilnog centra iz Australije.

Bolden
Izvor: ABA/Youtube

5. Majova bomba - Zadar je u šok završnici 24. kola pobedio Cibonu u dvorani Krešimir Ćosić u derbi meču. Heroj te važne pobede, koja je Zadranima pomogla da ostanu u ligi, bio je Maj Kovačević koji je uz "zvuk sirene" postigao "dvojku" za pobedu - 85:84.

Maj
Izvor: ABA/Youtube

4. Crno-bela strast - Partizan je i ove sezone bio najgledaniji u ABA ligi, jer je u proseku imao najviše gledalaca na svojim mečevima. Crno-bele je u proseku u duelima kod kuće gledalo 4.492 gledaoca na svakom meču u regionalnom takmičenju, što je daleko najviše u ligi.

Partizan
Izvor: ABA/Youtube

3. "Gaženje" Cedevite - U četvrtom kolu, 8. oktobra, Cedevita je ispisala svojevrstan rekord u ABA ligi, kada je pobedila Zadar rezultatom 120:62. ne samo da je ostvarila najubedljviju pobedu u sezoni, već i trijumf sa najvećom razlikom u istoriji regionalnog takmičenja.

Ced
Izvor: ABA/Youtube

2. "Dominator" Ante - ABA liga verovatno će morati da pričeka duže vreme kako bi neko ponovio partiju Ante Žižića na meču protiv MZT Skoplja u četvrtom kolu. Tadašnji igrač Cibone, koji je pred Novu godinu prešao u Darušafaku, postigao je na tom meču 37 poena i upisao 20 skokova, ostvarivši indeks 56, najveći ove sezone u ligi.

Ante
Izvor: ABA/Youtube

1. Zvezdina rekordna serija - Dovoljno je napisati 25-1! Crvena zvezda mts upravo je ostvarila taj skor ove sezone - 25 pobeda, uz samo jedan poraz, što je apsolutni rekord ABA lige. Jedini poraz (81:86) naneo im je Partizan u 21. rundi.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igokea

Na spisku nedostaje Igokea koja je sa najmanjim budzetom osvojila fenomenalno 5. mjesto i ponovo cuda pravi Dragan Bajic. Tako treba prednost samo domacim trenerima u svim sportovima, Srbijanci samo dodju da uzmu pare a nista ne urade

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC