• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Loš nam je sistem takmičenja

Autor mondo.rs

Trofejni trener za "Pirotske vesti" kratko prokomentarisao stanje u srpskoj košarci.

 Svetislav Pešić o srpskoj košarci Izvor: MN PRESS

Svetislav Pešić ove sezone nije angažovan kao inače, pošto se dugo oporavljao od operacija kolena i kuka. Takav status omogućio mu je da poseti rodni Pirot u jeku nacionalnih i evropskih klupskih takmičenja.

Trener koji je tokom uspešne karijere osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti, iskoristio je priliku da održi trening mlađim selekcijama KK Pirot, a nakon toga je dao kraći intervju "Pirotskim vestima".

Izdvajamo Pešićev komentar situacije u kojoj se trenutno nalazi srpska košarka.

"Ako gledamo klupsku košarku, ona je na prekretnici. Još se ne zna tačno koji je put i kako ta liga treba da izgleda. Sistem takmičenja je jedan od najvažnijih uslova za dalji razvoj i klubova i igrača. Mislim da naš sistem takmičenja nije dobar i da ta Superliga mora da bude mnogo, mnogo bolja", rekao je popularni Kari.

Podsećamo da se od oktobra do marta igra Košarkaška liga Srbije, čija četiri prvoplasirana tima idu u Superligu, zajedno sa četiri učesnika ABA lige. Oni onda igraju za titulu prvaka države i plasman u sledeći ciklus regionalnog takmičenja, a format i kalendar Superlige prilagođavaju se obavezama reprezentacije i obavezama klubova u Evropi, ali i u ABA ligi.

Gotovo izvesni učesnici Superlige iz KLS su Vršac, čačanski Borac i beogradski Dinamik, dok za četvrto mesto najozbiljnije konkurišu subotički Spartak i Mladost Admiral iz Zemuna.

"Košarka se svela na Beograd. Nikada nije bilo kao što je sada. I to nije dobro ni za beogradske klubove, ni za klubove u unutrašnjosti, a svakako ni za srpsku košarku".

Pešić, na drugoj strani, nema zamerki na rad i učinak reprezentativnih selekcija.

"Tu je sve dobro. Napravljen je kontinuitet, postignuti su vrhunski rezultati sa aspekta A reprezentacije. Mlađe selekcije se možda nisu proslavile rezultatima, ali ima vrlo talentovanih igrača i samo je pitanje vremena kada će oni pokazati kvalitet kroz svoja takmičenja i kasnije kao seniori".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC