• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANKETA: Može li Borac do rekorda?

Autor mondo.ba

Banjalučani gol nisu primili već 10 prvenstvenih mečeva, a još tri su im potrebna da sustignu rekord koji drži Kozara iz Gradiške.

 FK Borac 10 utakmica nije primio gol Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kozara u sezoni 2010/11. Prve lige Republike Srpske vezala je 13 mečeva u kojima se mreža tima iz Gradiške nije zatresla, pa je sa 15 bodova više od prvih pratilaca osvojila šampionsku titulu i izborila plasman u Premijer ligu BiH.

Na dobrom putu da sruši taj rekord je četa Vuleta Trivunovića, koja nezadrživo gazi ka povratku u bh. elitu. Prvi čuvar mreže banjalučkog Borca Asmir Avdukić nije kapitulirao još od 24. septembra prošle godine, pa su do izjednačenja rekorda potrebne još tri utakmice u kojima crveno-plavi moraju da sačuvaju svoj gol.

Serija Banjalučana počela je u duelu sa šamačkim Borcem u okviru osmog kola, kada je ekipa iz Banjaluke na Gradskom stadionu slavila 2:1. Na klupi je tada sjedio Vlado Jagodić, kao i u dva naredna kola, u kojem su crveno-plavi prošli "neokrznuto" protiv Sutjske i Drine.

Zatim je na kormilo umjesto Jagodića stigao Trivunović i nastavio put koji je utabao njegov prethodnih. Od dolaska nekadašnjeg defanzivca Borca na klupu, Borac nije primio gol, a upravo će protiv Šamčana, koji su posljednjeplasirani tim prvenstva, za vikend pokušati da produži seriju na 11 mečeva.

Nakon tog meča, slijede dueli sa Sutjeskom u Banjaluci, te Drinom u Zvorniku.

"Ne želim nikoga da potcjenjujem, ali vjerujem da možemo sačuvati mrežu u Šamcu, kao i protiv Sutjeske na našem terenu. Izazov će nam biti gostovanje u Zvorniku, jer ukoliko ne primimo gol u naredne dvije utakmice, duel sa Drinom će biti za stizanje rekorda. Međutim, taj rekord neće biti primarni cilj. Ne želim da stavljam bilo kakvo opterećenje pred igrače, bitno je da nastavimo sa pobjedama", jasan je Trivunović, koji je u izjavi za "EuroBlic" poručio da "više voli kada njegov tim slavi 5:3, nego 1:0".

Anketa

Može li Borac srušiti rekord Kozare?

  • Da, Borac će bez problema nastaviti seriju bez primljenog gola.

    79.31% (46)

  • Teško.

    6.9% (4)

  • Ne, mreža Borca zatrešće se u naredna tri kola.

    13.79% (8)

Može li Borac srušiti rekord Kozare?

Rezultati

Banjalučani su ubjedljivo prvi na tabeli Prve lige Republike Srpske sa 43 boda, čak devet više od drugoplasiranog Rudar Prijedora, kojeg su proteklog vikenda savladali 2:0.

"Golman Asmir Avdukić u velikoj mjeri svojim znanjem i iskustvom daje mir u odbrani. Bez obzira na to što od svojih igrača tražim ofanzivnu igru, mnogo mi znači kad odbrana radi svoj posao, pošto je u tom slučaju mnogo lakše napasti protivnika i stići do pobjede", rekao je Trivunović za "EuroBlic".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC