• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan protiv eliminacije, tradicije i istorije!

Autor mondo.rs

Ni rezultat, ni skor sa Cedevitom, ni kratka istorija plejofa ABA lige ne idu na ruku košarkašima Partizana pred meč u subotu, ali Hečer veruje da se "zajedno može sve".

 KK Partizan protiv Cedevite i tradicije Izvor: MN PRESS

"Hajde da ovo uradimo zajedno".

Ovo je plejmejker Partizana, Vilijam Hečer, rekao kada su ga pitali ima li poruku za navijače pred drugi meč polufinalne serije ABA lige u kom će njegov tim pokušati da izbegne eliminaciju.

Partizan u subotu uveče od 20 časova, uz direktan prenos na Areni sport 1, dočekuje sada već velikog rivala Cedevitu, sastav od kojeg je izgubio sva tri meča ove sezone i protiv kojeg ima dve pobede u poslednjih osam susreta.

I ne samo to.

Crno-beli moraće da naprave dupli podvig, jer ih za plasman u finale takmičenja koje su osvajali šest puta deli i "brejk" u Zagrebu u potencijlnoj majstorici.

Trener crno-belih Džikić prvi put od početka sezone imao je sedam dana na raspolaganju za pripremu jedne utakmice, a pomogao mu je i oporavak Džamonta Gordona, koji je odigrao prve minute u Zagrebu prošlog vikenda posle mesec dana pauze. Ono što nikako ne prija Džikiću pred drugi meč je povreda Uroša Lukovića, koji je napustio parket tokom prvog meča u "Domu sportova" i čiji je nastup u revanšu i dalje pod upitnikom.

Hečer veruje da saigrači i on to mogu!

"Verujem da ćemo u drugom meču biti bolji u svim segmentima igre i da ćemo biti konstantni. Moramo da ih pritisnemo od samog početka i da se ne zaustavljamo".

Šta mislite da će odlučivati u ovoj polufinalnoj seriji?

"Nijanse. Cedevita ima prednost, ali mi ćemo dati sve od sebe da seriju vratimo u Zagreb i tamo odigramo bolje nego u prvom meču"
.

U sva tri susreta ove sezone (87:97, 79:67, 83:76), ekipa Veljka Mršića imala je više skokova i više asistencija od sastava koji predvodi Aleksandar Džikić i to je, uz nešto bolji procenat šuta iz igre, bilo dovoljno za uglavnom rutinske pobede šampiona Hrvatske, koji se neretko u tim mečevima oslanjao na ofanzivne kvalitete američkih košarkaša iz svojih redova.

U prošlom susretu u "Domu sportova" ulogu prvog strelca Cedevite preuzeo je Džon Šurna sa 15 poena, a pratio ga Miro Bilan sa 13 i devet skokova.

"Taj meč je iza nas, trudićemo se da ono što nije bilo dobro sagledamo i ispravimo. Mislim da je igra iz drugog poluvremena pravi način da se suprotstavimo Cedeviti", uveren je Hečer, koji se nada da će crno-beli nastaviti seriju dobrih rezultata u "Pioniru" u kom su dobili 12 od poslednjih 14 mečeva (AEK i PAOK su izuzetak).

I Cedevita je u dobroj seriji rezultata i ima 16 pobeda iz poslednjih 17 utakmica uz jedan, šokantan poraz u hrvatskoj A1 ligi od Škrljeva (25. februar, 80:77).

Ulaznice za meč polufinalne serije ABA lige biće prodavane u petak od 10 do 15 na blagajni Partizanovog stadiona u Humskoj, dok će blagajne Dvorane "Aleksandar Nikolić" biti otvorene na dan utakmice od 17 do 20 časova.

Cene su 300 dinara za tribine, odnosno 500 za parter.

Plejof serije nisu se često igrale od osnivanja Jadranske lige 2001. godine do danas, a još ređe događali su se preokreti u njima. Samo tri puta, računajući i serije na dve i na tri pobede.

2014/15: Budućnost - Cedevita 2:0, pa 2:3
2007/08: Crvena zvezda - Olimpija 1:0, pa 1:2
2006/07: Cibona - Partizan 1:0, pa 1:2

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC