• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Računica: Tri kola do kraja - dve karte za Top 8

Autor mondo.rs

Crvena zvezda mts i dalje kontroliše svoju situaciju u borbi za plasman.

Na dan početka 28. kola Evrolige, otklonjeno je šest od osam nedoumica oko sastava grupe timova koji će igrati u plej-ofu.

Zaključno sa porazom Darušafake od CSKA, prolaz su i matematički osigurala još tri tima, pa spisak sigurnih putnika u doigravanje sada broji imena ovih timova: Real, CSKA, Olimpijakos, Fenerbahče, Baskonija i Panatinaikos.

Borbu za preostala dva mesta aktivno vode Efes, Crvena zvezda mts (15-12) i Darušafaka (13-14), koja je prva "ispod crte".

Ekipa Dejana Radonjića u sredu uveče putuje ka Barseloni, na meč u kojem će tražiti jako važan trijumf i u kojem bi prema jednoj računici mogla i da "overi" plasman. Da bi se to dogodilo već sutra, Zvezda će morati da pobedi "Blaugranu" u Španiji, a Galatasaraj Darušafaku.

Kada se pogledaju sve opcije, činjenica je da crveno-beli i dalje imaju konce sudbine u svojim rukama i da bi sa dve pobede do kraja prošli bez obzira na ostale rezultate. Naravno, eventualni porazi Darušafake išli bi joj u prilog, a i ako bi srpski predstavnik izgubio od Barselone i Uniksa u sledećem kolu, odluka bi u najgorem slučaju "padala" u poslednjoj rundi  - pod uslovom da i Darušafaka pobeđuje do tada.

U slučaju poraza Darušafake, "granica" za plasman bi padala i posao Zvezde bi svakako postajao lakši.

Kompletna situacija mogla bi da bude veoma jasnija već posle sutrašnjih utakmica.

Parovi 28. kola:

Efes - Fenerbahče 18.30
Makabi - Žalgiris 20.05
Armani - Bamberg 20.45
Baskonija - PAO 21.00

u petak

Uniks - CSKA 17.00
Darušafaka - Galatasaraj 18.15
Olimpijakos - Real 20.00
Barselona - Zvezda 21.00

Tabela: Real 20-7*, CSKA 20-7*, Olimpijakos 19-8*, Fenerbahče 17-10*, Baskonija 16-11*, PAO 16-11*, Efes 15-12*, Zvezda 15-12*, Darušafaka 13-14, Žalgiris 12-15, Galatasaraj 10-17, Barselona 10-17, Makabi 10-17, Bamberg 9-18, Uniks 7-20, Armani 7-20.

29. kolo (30. i 31. mart): Efes - Olimpijakos, Bamberg - Darušafaka, Barselona - Makabi, Crvena zvezda - Uniks, Galatasaraj - Baskonija, Žalgiris - Milano, Panatinaikos - CSKA, Real Madrid – Fenerbahče.

30. kolo (6. i 7. april): Fenerbahče - Barselona, Bamberg - Galatasaraj, Makabi - Panatinaikos, Baskonija - Žalgiris, CSKA - Olimpijakos, Darušafaka - Crvena zvezda, Milano - Uniks, Real Madrid - Efes.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC