• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kolašinac je najbolji lijevi bek u Bundesligi"

Autor mondo.ba

U Bundesligi nastupa veliki broj odličnih lijevih bekova, od Bajernovog Davida Alabe, preko Marsela Šmelcera iz Borusije Dortmund, do Kelnovog Jonasa Hektora, ali ih je sve ove sezone zasjenio Sead Kolašinac, defanzivac Šalkea i BiH.

Barem tako tvrdi zvanični portal šampionata Njemačke - Bundesliga.com...u autorskom tekstu pod naslovom "Kolašinac - Od zaboravljenog čovjeka u Šalkeu, do najboljeg lijevog beka Bundeslige".

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u trijumfu protiv Majnca (1:0) pokazao sve one osobine koje ga izdvajaju od ostalih igrača na njegovoj poziciji, a pogotkom je donio tri boda koji su podigli ekipu iz Gelzenkirhena ka gornjem dijelu tabele.

"Još nismo tamo gdje bi trebali da budemo, ali krenuli smo da popravljamo situaciju", izjavio je Kolašinac zvaničnom klupskom sajtu poslije trijumfa na "Opel Areni". "Daćemo sve od sebe do kraja i pokušati da osvojimo najviše bodova što budemo mogli. Vidjećemo, na kraju gdje ćemo biti".

Partija koju je pružio protiv Majnca, navodi pomenuti sajt Bundeslige, potvrdila je bez ikakve sumnje da je najbolji igrač na svojoj poziciji u šampionatu Njemačke.

...
Izvor: YouTube

A 23-godišnjem Kolašincu nije bilo lako se uklopiti u tim nakon što je propustio gotovo cijelu sezonu 2014/15 zbog povrede ukrštenih ligamenata. Tada su se u Šalkeu pojavili strahovi da nikad neće ispuniti svoj potencijal, posebno otkako je ekipu preuzeo Markus Vajncerl.

S obzirom na Seadov borbeni duh i podatak da je u ponoć poslao SMS poruku treneru da želi igrati protiv Majnca iako je imao polomljen nos, govori o njegovom karakteru. Čak i sa maskom bio je najbolji akter na terenu...

Kapiten plavih Benedikt Hevedes i vezista Leon Gorecka su u posljednjim izjavama naglasili da "vole" igrati sa Kolašincem, a to potkrepljuje i njihova pojedinačna statistika - recimo Gorecka je postigao tri puta više golova nego prethodne sezone.

Kolašinac je ove sezone bio strijelac tri pogotka uz pet asistencija, a možda zablista i protiv Borusije Dortmund u narednom susretu 1. aprila kako bi dodatno približio Šalke plasmanu u međunarodna takmičenja i naredne godine.

A ove u Ligi Ligi Evrope su stigli do četvrtfinala gdje ih očekuje dvomeč sa holandskim Ajaksom.Evropa je uvijek važna i Kolašinac želi još više od plasmana među osam najboljih.

"Ajaks je pristojan protivnik. Izbjegli smo neke snažne timove, ali to naravno ne znači da ćemo lako proći Holanđane. Svako ko je stigao među najboljih osam zaslužuje poštovanje".

Defanzivac "zmajeva" je došao u centar pažnje mnogih evropskih klubova i Šalkeu će biti teško da ga zadrži u Gelzenkirhenu. Sportski direktor Kristijan Hajdel, iako mu ugovor ističe na ljeto, vjeruje da će potpisati novi. Osim toga, smatra da je Kolašinac postao "izuzetno važan" da bi ga se odrekli.

Kolašinac je ove godine propustio samo jedan meč i s blizu 90 utakmicama u nogama u Bundesligi čini se da su počeli ozbiljno da shvataju "koliko daleko" može da ode.

Trenutno je Sead u Trening kampu u Zenici, gdje se sa "zmajevima" priprema za subotnju utakmicu protiv Gibraltara u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC