• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Verujem u "majstoricu"!

Autor mondo.rs

Partizan u subotu od 20 časova dočekuje Cedevitu u revanš utakmici polufinala plej-ofa ABA lige. Lukovićev nastup neizvestan.

 Partizan-Cedevita-najava-Aleksandar-Dzikic-polufinale-plej-ofa-ABA-liga-2017 Izvor: MN PRESS

Trener Partizana Aleksandar Džikić očekuje "tvrdu" utakmicu protiv Cedevite i nada se najboljem, uprkos problemima sa povredama, koji su i dalje prisutni.

"Nadam se da će dvorana da bude puna. Imaćemo podršku naših navijača i nadam se da ćemo izboriti rezultat. Ima sitnih problema sa povredama, kao i uvek", rekao je Džikić novinarima.

Nastup Uroša Lukovića je pod znakom pitanja, kao i u Zagrebu, ali ne iz istog razloga.

"On je i prošlu utakmicu počeo, iako sam ja rekao da ne znamo da li će igrati. Probao je i nije 'preživeo' taj start. Sad da vidimo da li će se oporaviti".

Drugi igrač kritičnog fizičkog stanja je Džamont Gordon, koji se nedavno na društvenim mrežama žalio da mu je potreban novi mišić zadnje lože. Ipak, u prvom meču je bio među najboljima na terenu...

"Gordon ima problem koji može da se pojavi svakog trenutka i sprečava ga da pruži maksimum, iako mu je koleno u redu", osvrnuo se Džikić na povredu zbog koje je Amerikanac dugo pauzirao pre dolaska u Partizan.

Crno-beli su prošle subote u prvom poluvremenu gubili dvocifrenom razlikom, a u drugom su posle "minus 23" imali priliku da preokrenu, ali je nisu iskoristili. Završeno je rezultatom 83:76.

Džikić se nije složio sa konstatacijom novinara da početni pristup u Domu sportova nije bio dobar.

"Ne radi se o pristupu. Radi se delimično o koncentraciji i o tome da smo promašili otvorene šuteve, a i odnos slobodnih bacanja u prvom poluvremenu je bio 20:5 za Cedevitu".

"Ne menjaju se stvari u tri dana. Niko ne nauči da igra ili ne igra košarku ili vodi svoj tim u tri dana. Realno, mi smo izradili te otvorene pozicije i igrači koji spadaju u naše najbolje šutere su promašili. Ja ništa više od njih ne tražim. Moje mišljenje o drugom poluvremenu jeste da smo samo pogodili ono što nismo u prvom i tako isekli njihovu prednost", rekao je Džikić.

On je odmah posle prve utakmice najavio da će se ekipa vratiti u Zagreb na "majstoricu".

"Najava 'majstorice' je prosto moja vera u to da radimo onako kako najbolje znamo. Mislim da je, u odnosu na celu sezonu, možda za oba tima najispravnije da se u trećoj utakmici odluči o finalisti ABA lige. Mi smo dugo bili na drugoj poziciji, na kraju smo to sami uprskali i to je to. Nadam se da ćemo igrati bolje i koncentrisanije u subotu", rekao je Džikić.

Stefan Birčević kaže da je plan crno-belih da tokom cele utakmice igraju kao u drugom delu prve.

"Dobro smo se pripremili. Recept je da drugih 20 minuta koje smo prikazali u Zagrebu ovde budu prisutni svih 40 minuta. Siguran sam da ćemo imati izvanrednu podršku sa tribina, navijači su nam 'šesti igrač' i sa njima je nemoguće da ne odigramo maksimalno, koliko je do nas".

"Svi bismo voleli da se vratimo u Zagreb i da u trećoj utakmici odlučimo seriju", rekao je Birčević.

Za eventualnu "majstoricu" rezervisan je termin 1. april.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC