• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosovo je Srbija i poraz Olimpijakosa

Autor mondo.rs

Nikola Milutinov briljirao je večeras u Pireju, ali je njegov tim doživeo poraz u direktnom duelu za drugo mesto na tabeli.

Srpski košarkaš Nikola Milutinov odigrao je najbolji meč ove sezone, ubacio 18 poena uz samo jedan promašaj iz igre (5/6), za 20 minuta na parketu sakupio i četiri skoka, ukradenu i dve izgubljene lopte, ali je njegov tim na kraju poražen.

Olimpijakos - Real Madrid 73:79 (20:19, 17:18, 17:21, 19:21) u direktnom duelu za drugo mesto na tabeli, posle kojeg je postalo jasno da to neće biti šampion Grčke.

Crveno-beli su dve večeri posle dramatične pobede u Beogradu nad Crvenom zvezdom igrali bez strelca pobedničkih poena u "Areni", Jorgosa Printezisa, koji je imao problema sa stomakom, ali su uprkos tome bili u vođstvu veći deo utakmice u "Dvorani mira i prijateljstva" pred 11.000 svojih bučnih navijača.

Međutim…

Sredinom treće četvrtine, prvo zahvaljujući poenima Felipea Rejesa, Jonasa Mačijulisa i Luke Dončića, a onda usled naizmenične dominacije Serhija Ljulja i Entonija Rendolfa, Real Madrid je kreirao seriju do 10:24 za deset minuta igre i u završnicu meča ušao sa 58:66, što je bila i najveća prednost gostujućeg sastava.

U preostalih pet minuta igre, iako su se trudili na obe strane terena, domaći košarkaši nisu uspeli da spuste razliku na manje od pet poena, tako da su zabeležili poraz koji ih sada ostgavlja na dve pobede iza CSKA i Reala, a sve to na dva kola pre kraja ligaškog dela veoma uzbudljive Evrolige.

Navijači Olimpijakosa istakli su na svojoj tribini transparent: "Kosovo je Srbija".

Pored Milutinova, u redovima ekipe Janisa Sferopulosa istakli su se još Kostas Papanikolau sa 11 poena i šest skokova, odnosno Dimitrios Agravanis sa deset poena, dok je Vasilis Spanulis nekako stigao do devet poena ali uz šut iz igre 3/12.

Podsetimo, Spanulis je u sredu uveče u Beogradu odigrao prvi meč od 2003. godine kada je bio član Marusija u kom nije postigao nijedan poen.

Ljulj je Grcima ubacio 21 poen uz šut 6/13, imao je i pet asistencija, dok je Rendolf do 21 poena stigao uz samo dva promašaja iz igre - 7/8 za dva, odnosno 1/2 za tri poena. Imao je i pet skokova, a važnu rolu u četvrtoj četvrtini zabeležio je bivši igrač Olimpijakosa, Otelo Hanter, koji je šest od deset poena postigao u poslednjoj deonici. Pogodio je pet od sedam šuteva iz igre.

Dueli trostrukog i devetostrukog prvaka Evrope postali su evroligaški "klasici" u poslednjih pet-šest sezona, a skor između ova dva tima sada iznosi 11:14 uz pet pobeda Reala u poslednjih šest mečeva.

Olimpijakos je u finalu Fajnal fora 2013. godine napravio veliki preokret u drugom poluvremenu i pregazio Real rezultatom 100:88, što je bio povod za Madriđane da se dva puta uzastopno osvete. Naredne sezone u četvrtfinalnoj seriji bilo je 3:2 za Real iako su Španci poveli 2:0, da bi prava naplata dugova usledila u finalu Fajnal fora 2015. godine, u Madridu, kada je Olimpijakos poražen rezultatom 78:59.

Real Madrid i Olimpijakos nastupili su u četiri od poslednjih pet finala Evrolige. Real je 17 puta igrao finale, Olimpijakos sedam.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC