• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teži put Zvezde: Da li će biti i "osmine finala"?

Autor mondo.rs

Crveno-beli i dalje kontrolišu svoju situaciju, ali bi poslednje kolo ipak moglo da donese veliku dramu.

 Put KK Crvena zvezda ka osmini finala Evroliga Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Manje od 48 sati nakon iscrpljujuće borbe i bolnog poraza od Olimpijakosa, Crvena zvezda mts istrčala je na parket Barselone i prvi put ove sezone završila "duplu" evroligašku nedelju sa dva neuspeha.

Stefan Jović, "mozak" Zvezdine igre, stisnuo je zube i pokušao da nastupi neoporavljen, ali za više od tri minuta na parketu i dalje nema snage. Do sinoć, crveno-beli su njegovo odsustvo uspevali da nadoknade (Bamberg i Armani) ili da taj veliki problem snažnom odbranom i  "uskakanjem" Dženkinsa i Gudurića u njegove patike stave u drugi plan (Olimpijakos), ali da bi se pobedila Barsa u Barseloni i da bi Zvezdin napad i visoki igrači funkcionisali kao u njenim najboljim igrama ove sezone - prisustvo Jovića nameće se kao apsolutno neophodno.

U takvoj situaciji, uz velike probleme u ofanzivi sa pokretljivom odbranom domaćina i uz očigledne prepreke u organizaciji igre, Dejan Radonjić je mirniji nego inače sačekao kraj utakmice, utisak je - razmišljajući i o minutaži ekipe i o narednom izazovu, koji je od početka sezone akcentovao kao najvažniji - gostovanju Budućnosti u revanšu polufinala ABA lige (utorak, 20 časova TV Arena sport).

Posle tog meča i razvoja situacije na "jadranskom" planu, Zvezda će sledeće nedelje ponovo usmeriti fokus ka sve dramatičnijoj borbi sa Darušafakom za plasman u Top 8. Trenutno postoji nekoliko scenarija:

- Ako Darušafaka u četvrtak pobedi Bamberg u Nemačkoj, duel Zvezde i Uniksa u petak neće imati takmičarski značaj jer će ekipe Dejvida Blata i Dejana Radonjića definitivno u poslednjem kolu, u Istanbulu, međusobnim duelom  odlučiti ko će u Top 8.

- Ako Bamberg u četvrtak pobedi Darušafaku, onda će meč Zvezde i Uniksa biti i te kako važan za rasplet, jer bi crveno-beli u njemu imali meč loptu.

Nemački šampion je u prvom delu sezone tesno izgubio od ekipe Dejvida Blata (70:72), a od poraza od Zvezde u "Pioniru" pobedio je na dva gostovanja (Efes i Armani) i izgubio u Madridu i kod kuće od Baskonije.

Dakle, zavisno od duela u Bambergu biće poznato i da li će crveno-beli u poslednjem kolu igrati meč "osmine finala".

Ovako uoči poslednja kola izgleda tabela:

Real 21-7, CSKA 21-7, Olimpijakos 19-9, Fenerbahče 17-11, Panatinaikos 17-11, Efes 16-12, Baskonija 16-12, Zvezda 15-13, Darušafaka 14-14, Žalgiris 13-15, Barselona 11-17, Bamberg 10-18, Galatasaraj 10-18, Makabi 10-18, Uniks 7-21, Armani 7-21

29. kolo (30. i 31. mart): Efes - Olimpijakos, Bamberg - Darušafaka, Barselona - Makabi, Crvena zvezda - Uniks, Galatasaraj - Baskonija, Žalgiris - Milano, Panatinaikos - CSKA, Real Madrid – Fenerbahče.

30. kolo (6. i 7. april): Fenerbahče - Barselona, Bamberg - Galatasaraj, Makabi - Panatinaikos, Baskonija - Žalgiris, CSKA - Olimpijakos, Darušafaka - Crvena zvezda, Milano - Uniks, Real Madrid - Efes.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC