• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović: Srbija ima MOĆAN mladi tim!

Autor mondo.rs

Selektor "orlića" pun hvale za ekipu koja je na njegovom debiju pobedila Švedsku 2:0. "Poklopili su nam se karakteri!", ističe on.

 Lalativić:Srbija ima MOĆAN mladi tim Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Za početak - sladak trijumf!

Mlada reprezentacije Srbije započela je pripreme za učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj (16-30. jun) pobedivši aktuelne šampione - Šveđane, rezultatom 2:0. Golove za "orliće" postigli su Andrija Živković i Ognjen Ožegović, a novi selektor "orlića" Nenad Lalatović blistao je od zadovoljstva viđenim.

"Pobeda je prijala svima. Momci su bili sjajni, sa njima je lako raditi. Inteligentni su, sve usvajaju, razumeju i oni mene, razumem i ja njih. Kad vodite takvu ekipu, imate bezbroj ostvarivih ideja i bezbroj ostvarivih kombinacija. Moje fudbalsko i trenersko opredeljenje sa njima dobija puni smisao - visoki presing i stalni atak. Napad, napad i samo napad. Imamo moćan tim, to je činjenica", rekao je Lalatović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Selektor je uz to dodao da je svima poznata snaga ekipe koju je preuzeo.

"Svi znaju njihov kalibar. Dve godine nisu izgubili - 14 mečeva bez poraza. Svojim momcima sam rekao da (Šveđani) jesu prvaci Evrope, ali da nisu Brazil. 'Igrajte, budite hrabri i stalno ih stiskajte'. Videli ste koliko smo bili napadni, ofanzivni i u venom redu i u napadu. Sjajno su sve moje reči pretvorili u delo - 'ne dajte Šveđanima da se okrenu prema našem golu, tako će teško 'sačuvati glavu''. U prvom poluvremenu, rival gotovo da nije uspeo da 'uhvati vazduh'. Sjajno, zaista sjajno... ", naglasio je Lalatović.



Meč protiv Šveđana odigran je u Marbelji, a naša U-21 selekcija proći će sledeću proveru u Slovačkoj, gde će u utorak igrati protiv domaćina. Za taj meč selektor će moći da računa i na Uroša Đurđevića i Mijata Gaćinovića, koji su sa "A" selekcijom bili na uspešnom gostovanju Gruziji.

"Sad se dobro znamo. Jednostavno, poklopili su nam se karakteri. Uvek na pobedu, kroz igru i za državu koju svi beskrajno volimo", kazao je selektor mlade reprezentacije. 


Reprezentacija će u Slovačkoj imati poslednji ispit uoči nastupa na Evropskom prvenstvu, na kojem će igrati u Grupi B, uz selekcije Portugala, Makedonije i Španije. Grupu "A" činiće domaćin, Švedska, Slovačka i Engleska, dok će u Grupi "C" igrati Nemačka, Češka i Italija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC