• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Motivisana Zvezda pobedila "ruskog brata"!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Crvene zvezde savladali Spartak iz Moskve u prijateljskom meču 2:1 (1:1). Bomba Gelora Kange, za pobedu domaćina.

 Motivisana Zvezda pobedila "ruskog brata"! Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Posle Olimpijakosa u maju prošle godine i drugi bratski klub došao je u goste Crvenoj zvezdi.

Šampion Srbije u karnevalskoj atmosferi na stadionu Rajko Mitić odmerio je snagu sa vodećim timom ruskog prvenstva - Spartakom iz Moskve. Rezultat je bio u drugom planu, ali svakako treba istaći da je Zvezda pobedila 2:1 (1:1) golovima Kange u 44. i Milića u 55. minutu, dok je strelac za goste bio Melgareho u 25.

Bio je to revanš za druženje u septembru 2014. godine, kada su beogradski crveno-beli gostovali u Moskvi na otvaranju stadiona "Otkritijte arena". Ponovo su na tribinama bili prisutni navijači oba kluba, a u Beograd je doputovalo čak oko 3.000 Rusa.

Sa tribina su se viorile srpsko-ruske zastave, skandiralo se Zvezdi i Spartaku, Srbiji i Rusiji, a nije izostala i zajednička koreografija - orao i medved, kao i pirotehnika.


Spartak je doputovao bez većine najboljih igrača, pretežno u ofanzivnom delu, dok je Zvezda bila bez Manojlovića, Plavšića i Ruiza, ali to ne bi trebalo da umanji dobro izdanje crveno-belih.

Posebno se istakao Gelor Kanga koji je poslao "projektil" u finišu prvog poluvremena i tako potvrdio da se nalazi u najboljoj formi od dolaska iz Rusije, a treba istaći da je šampion Srbije protiv lidera ruskog prvenstva imao još nekoliko šansi, ali nije stigao do trećeg gola.

ZVEZDA:
Supić (od 45. Kahriman); Petković, Luković (od 63. Poletanović), Frimpong, Ristić (od 63. Milošević); Donald, Le Talek, Kanga (od 69. Milijaš), Milić, Srnić; Boaći (od 73. Vučićević).

SPARTAK: Selihov; Ješčenko, Maurisio (od 75. Idrisa), Taski, (od 80. Knomuha) Boketi, Tigijev; Fernando (od 58. Fernando), Timofeev; Melgarehov (od 84. Sakala), Leontjev i Davidov (od 58. Nimeli).

UŽIVO:

- Gol, preokret Zvezde!

Beogradski crveno-beli vode od 55. minuta posle ukradene lopte Ričmonda Boaćija koji je imao sreće da nije dosuđen faul, a potom je odlično dodao Nemanji Miliću na pet metara.

Gol Spartaku daje bivši fudbaler Spartaka, ali subotičkog!

Milić
Izvor: YouTube



- Pogledajte pogodak Gelora Kange!


- Izjednačenje na "Rajku Mitiću", i to kakvo!

Gelor Kanga
je prvo testirao golmana Selihova sa ivice kaznenog prostora, a minut kasnije "opalio" sa skoro 30 metara i poslao projektil u gornji levi ugao ruskog golmana.

Fantastičan pogodak, koji je igrom, Zvezda i zaslužila...

- Spartak vodi od 25. minuta, strelac je Melgareho...
Odlična lopta Davidova preko odbrane Zvezde na levu stranu, odakle Ješčenko glavom vraća na pet metara odakle je siguran egzekutor Melgareho.

Melgareho
Izvor: YouTube


Pre toga po jedna dobra prilika za oba tima.

- Oko 20 hiljada navijača na stadionu "Rajko Mitić".

- Utakmica je počela.

- SA ULICA:
Navijači Crvene zvezde i moskovskog Spartaka zajedno su prošetali ulicama Beograda ka stadionu "Rajko Mitić" na prijateljsku utakmicu dva tima. Nekoliko stotina navijača je od Slavije, preko Autokomande, do stadiona došlo u korteu, uz veliki broj srpskih i ruskih zastava sa natpisima "Iste boje, ista vera". Neizostavan dekor bila je pirotehnika i skandiranje Crvenoj zvezdi i Spartaku.



- Pogledajte i ko su specijalni gosti na utakmici Zvezde i Spartaka!

- Pročitajte i više o bratstvu Delija i Fratrije!

- Pogledajte koga je sve na put poveo Masimo Karera i zbog čega se smatra vrlo perspektivnim trenerom, koji je zanat "pekao" kod Antonija Kontea, sadašnjeg menadžera Čelsija. OVDE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC