• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Jedan meč nije merilo, borićemo se još

Autor mondo.rs

"Već imamo fantastičnu sezonu u Evroligi, a i dalje imamo ogromnu želju da se takmičimo. Isto kao što smo je imali i kad su nam predviđali četiri pobede", rekao je trener Zvezde posle povratka iz Barselone.

 Radonjić: Jedan meč nije merilo, borićemo se još Izvor: MN PRESS


Duga putovanja i teške utakmice u razmaku od 48 sata vidljivo su iscrpili ogromnu energiju iz košarkaša Crvene zvezde mts. Međutim, vremena za odmor neće imati, jer se nalaze usred koliko napornog, toliko i odlučujućeg niza utakmica na oba fronta.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić već je nekoliko puta naglašavao da "nijedan evroligaš trenutno ne prolazi kroz bilo šta slično", ukazavši tako na činjenicu da njegov tim vodi presudne bitke i u prioritetnom takmičenju - ABA ligi i na evropskoj sceni.

U skladu s takvim kalendarom, odmah posle poraza od Barselone, Zvezda će se brzo prebaciti na "jadranski" kolosek i posvetiće se još jednoj, podjednako zahtevnoj nedelji, tokom koje će u utorak igrati protiv Budućnosti, a u petak ponovo izaći na evropsku scenu, na kojoj će dočekati Uniks.

Koliki će značaj imati taj meč - biće poznato u četvrtak, kada Darušafaka bude gostovala Bambergu.

Analizu trenutnog momenta, trener Zvezde temeljno je sažeo u subotu, na beogradskom aerodromu, posle dolaska iz Barselone letom preko Rima u 11 časova. 

"Posle izuzetno iscrpljujućeg meča protiv Olimpijakosa, jasno je bilo da nas čeka naporan put, kao i rival visokog rejtinga, koji ima plejadu sjajnih igrača, bez obzira na probleme sa povredama. Imali smo osnovni zadatak da damo sve od sebe, ali sam bio svestan da to možda neće biti dovoljno i to ne samo zbog potrošnje u prethodnom meču i 45 minuta borbe protiv Olimpijakosa, već prvenstveno zbog problematike sa povredama koja je već duže vreme prisutna. To je trošilo tim, menjalo njegovu osnovu i ostavljalo posledice", rekao je Radonjić.

U osvrtu na meč protiv Barselone, šef struke crveno-belih rekao je da je bilo očigledno da njegov tim nije energetski bio na potrebnom nivou.

"Borili smo se koliko smo mogli, ali nismo imali adekvatan kvalitet u napadu da bi se Barselona pobedila na njenom terenu. Morali smo mnogo bolje i pri tome ne mislim samo na procenat šuta za tri poena, već i na mnoge druge segmente koji su neophodni za trijumf. A, to je posledica stvari o kojima sam govorio", zastao je Radonjić.

"Nije nimalo jednostavno svaki put pronaći nova rešenja i menjati pozicije. Sada, koliko je to moguće, treba odmoriti ove momke koji su vidno iscrpljeni žestokom borbom, a onda ih vraćati na njihova prirodna i prvobitna mesta, gde je jasno postojala ideja šta i kako mora da se radi. Predugo već traju naši problemi i dosta nas opterećuju".

Izvor: MN PRESS

Radonjić je u petak protiv Barse posle deset dana oporavka probao da iskoristi Stefana Jovića, što je odmah dalo rezultat na terenu, ali samo u prva tri minuta, koliko je već dva meseca povređeni plejmejker mogao da nastupi.

Da li će prvi organizator igre biti spremniji za utorak?

"Jović je počeo da trenira, a ti treninzi su više uvod u početak rada nego nešto konkretnije. Igrao je tri minuta sa idejom da počne da hvata ritam, iako nije bio idealan momenat za to, ali drugi prostor za takve stvari nemamo. Očekujem da će do Podgorice, pre svega, uspeti da napravi prvi košarkaški trening od 12. marta", naglasio je Radonjić.

Uz dvaput podvučenu poruku da je trenutni prioritet "osposobiti i vratiti oporavljene na osnovne pozicije", Radonjić se osvrnuo i na aktuelni ambijent.

"Do sada smo imali mnogo sličnih situacija i teških momenata. Mnogo težih od ovog. Kako god da se završi, mi već imamo fantastičnu sezonu u Evroligi, imamo prednost domaćeg terena u plej-ofu ABA lige, vodimo 1:0 u polufinalu, imamo karakter, veliku želju i motivaciju. Dakle, sve što smo dosad uradili i sve izuzetno teške prepreke koje smo prešli daju nam za pravo da verujemo da ćemo i ovaj put naći prava rešenja", istakao je Radonjić, pa naglasio:

"Iz tog ugla, jedan meč sigurno ne može da bude merilo za bilo šta. Svestan sam da se obično gleda samo ta poslednja utakmica, ali mi do kraja sezone imamo još skoro 30, a moram da mislim i o tome".

O nastavku borbe za plasman u Top 8 biće još reći, ali je trener Zvezde na tu temu istakao svoj najvažniji utisak:

"Još davno sam rekao da možemo da dođemo u ovu poziciju. Neophodno je da naglasim našu ogromnu želju da se takmičimo. Ona postoji sada, kao što je postojala u trenutku kada su nam predviđali eventualno četiri pobede. Iz toga ugla, siguran sam da ćemo u preostala dva meča dati sve od sebe da ostvarimo što je moguće bolji rezultat. Ostalo je jedno mesto za Top 8, a borimo se Darušafaka i mi i niko nije očekivao da ćemo imati ovoliko pobeda, da ćemo igrati na ovom nivou i da ćemo ovako izgledati. Kao što niko nije očekivao da ćemo uraditi toliko toga i da ćemo još biti pod znakom pitanja za Top 8", podvukao je Radonjić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC