• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Pobedili smo, to je najvažnije

Autor mondo.rs

Crno-beli ističu da su ispoljene nesigurnosti sada sporedne u odnosu na činjenicu da su izborili "majstoricu" protiv Cedevite.

 Džikić: Pobedili smo, to je najvažnije Izvor: MN PRESS

Partizan je u revanš meču polufinala plej-ofa pobedio Cedevitu 74:73, košem Vila Hečera dve sekunde pre kraja.

Crno-beli su odigrali ko zna koju po redu dramatičnu završnicu ove sezone. Oni su nepun minut pre kraja imali pet poena prednosti, a gosti (preciznije, Rajan Boutrajt) preokrenuli rezultat za samo 45 sekundi, serijom od 8:1.

"Čestitam pre svega Cedeviti na vrlo dobroj utakmici i mojim igračima na pobedi. Cedevita je vrlo iskusna i kvalitetna ekipa. Oni su u ovakvoj atmosferi prilično precizno šutirali, bili su iznad 50 odsto celu utakmicu. Možda smo završnicu mogli da odigramo bolje, ali pobedili smo i to je najvažnije", rekao je novinarima trener Aleksandar Džikić.

Postavljeno mu je pitanje kako će ovakav rasplet revanš meča psihološki uticati na dve ekipe.

"Odluka lige je da se polufinalni mečevi igraju na sedam dana, tako da ima vremena da se svi odmorimo i da se psihički vratimo u normalu, a da li će imati poseban efekat - pravo da vam kažem, pojma nemam".

Strateg crno-belih rekao je da njegovom timu u ovom trenutku prija da se igra "na mesec dana".

"Naša sezona se deli na pre i posle Niša (finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, kada je deo tima imao trovanje hranom). Ja nisam zadovoljan kako i koliko treniramo, ali prinuđeni smo na neke stvari i tu nema kompromisa".

Bek Vanja Marinković u 39. minutu je dao trojku za 69:65, koja se u tom trenutku činila potencijalno prelomnom. Nije bilo tako...

"Jako bitna pobeda za nas, pogotovo zbog poraza u Zagrebu i lošeg prvog poluvremena tamo. Mislim da smo odigrali dobro, ali da je završnica mogla da bude mirnija. Bitno je da vraćamo seriju u Zagreb. Hvala punoj hali, bili su nam i šesti i sedmi igrač", rekao je on.

Partizan - Cedevita 74:73 u revanšu polufinala plej-ofa ABA lige.
Izvor: Youtube/ABA liga jtd


Trener Cedevite Veljko Mršić ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio, a da je njegov tim u sjajnom šuterskom obračunu Hečera i Boutrajta propustio šansu.

"Čestitam Partizanu na pobedi. Odigrali su čvrsto i agresivno, na ivici faula, na šta se nismo adaptirali tokom većeg dela meča. Branili smo se i u odbrani i u napadu od agresivnog Partizana i na kraju došli u priliku da pobedimo", izjavio je Mršić.

"To samo košarka može da priredi. Videli smo izuzetne koševe sa obe strane i na kraju je Hečer pogodio. Zaslužena pobeda Partizana".

"Majstorica" je na programu iduće subote, 1. aprila u Domu sportova, gde je prvi meč završen rezultatom 83:76.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC