• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musli u prvoj petorci Evrokupa, Pefi ni u drugoj!

Autor mondo.rs

Srpski centar Dejan Musli uvršten je u idealnu petorku ovosezonskog izdanja Evrokupa, dok Stefan Marković, bez obzira na "bolesne" brojke.


Ovogodišnje izdanje Evrokupa se bliži kraju, a tradicionalno to je vreme za nagrade.

Ostalo je još samo da vidimo ko će biti pobednik ovog takmičenja, koje donosi mesto u Evroligi, a jasno je samo da će to biti španski tim, a koji – znaćemo posle finala koje igraju Valensija i Unikaha, na dve pobede, počevši od 28. marta.

Evrokup je već Pedra Martineza iz Valensije proglasio za najboljeg stručnjaka sezone, dok su u drugu petorku ove subote uvršteni sledeći košarkaši: Kajl Fog (Malaga), Kajl Kjurik (Gran Kanarija), Fernando San Emeterio (Valensija), Amare Stodemajer (Hapoel) i Maksi Klaber (Bajern Minhen).

Objavljena je i najbolja petorka godine, a u njoj je i srpski centar Dejan Musli iz Unikahe, koji je prosečno beležio 11.7 poena po meču (66.4%) i 3.7 skokova.

Osim njega, izabrani su i Kurtis Džerels (Hapoel), Aleksej Šved (Himki), koji je najbolji strelac takmičenja sa prosečno 22 poena po meču, Mardi Kolins (Lokomotiva) i crnogorski košarkaš Bojan Dubljević (Valensija).

Najveće iznenađenje je što bivši košarkaški reprezentativac Srbije Stefan Marković nije uvršten ni u prvu, a ni u drugu petorku takmičenja!

"Pefi" je ove sezone u dresu Zenita odigrao jednu od najboljih sezona u karijeri i po indeksu je četvrto "ime" Evrokupa (19.7 po meču), a bio je daleko najbolji asistent. Prosečno je beležio 9.1 asistenciju po meču, što je za skoro tri više od sledećeg pratioca Fakunda Kampaca.

Osim tih brojki, on je u 14 mečeva za tim iz Sankt Peterburga prosečno beležio i 11.9 poena (50% za dva, 40.6% za tri) uz 3.3 skoka, 1.4 ukradenu i 2.6 izgubljenih po meču.

Veliki previd ili ne?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC