• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pobeda, da malo olakšamo raspored"

Autor mondo.rs

"Naša filozofija i cilj je da utakmicu uvedemo u naš ritam, baš kao što smo to učinili i prošli put kada smo igrali u Podgorici", ističe Luka Mitrović pred meč sa ekipom Budućnosti, ali dodaje da Crnogorci sada igraju mnogo bolje.

 ABA Budućnost Zvezda Luka Mitrović "Pobeda, da malo olakšamo raspored" Izvor: MN PRESS

Između ubedljivog trijumfa u prvom meču polufinalne serije ABA lige nad ekipom Budućnosti (82:67), Crvena zvezda mts je imala dva teška zadatka u Evroligi u kojima je poražena od Olimpijakos i Barselone.

Više puta iz tabora crveno-belih isticano je da je "regionalna" liga prioritet, a prvu "meč loptu" ove serije igrači Dejana Radonjića imaće u utorak, kada Zvezda gostuje u "Morači" (20h).

Luka Mitrović pred ovaj duel ističe da je pobeda u prvom meču plej-of serije bila od velike važnosti, kao i da im raspored takmičenja u Evroligi nikako nije išao na ruku.

"Mi smo od tog prošlog susreta odigrali dva evroligaška meča, dok su oni imali više od sedam dana da se spreme za narednu utakmicu i sigurno će je dočekati spremni i motivisani da vrate seriju u Beograd. Naš cilj je jasan, želimo da odigramo dobar meč, zabeležimo pobedu i sebi bar malo olakšamo raspored", kazao je kapiten Crvene zvezde za sajt ABA Lige.

Meč u Podgorici, koji prenosi TV Arena Sport 1, biće praktično četvrti za Zvezdu u desetak dana, a Luka Mitrović ističe da je ekipa u ovakvom ritmu od početka sezone i da su se gotovo privikli na mali broj treninga između mečeva.

"Imamo jedan izuzetno neobičan raspored, nešto sa čime nismo imali prilike da se susrećemo prethodnih godina. Nažalost, ta nedelja sa dve evroligaške utakmice nam je zapala baš u ovom trenutku, ali već smo bili u sličnim situacijama u ovoj sezoni. U tom smo ritmu od početka, navikli smo i na manjak treninga i da se svaka utakmica sprema u ubrzanom ritmu. Evo sada imamo par dana da se spremimo za utakmicu. Siguran sam da ćemo u dobrom stanju da dočekamo naredni meč i verujem da ćemo da se vratimo na pobednički kolosek nakon dva poraza u Evroligi", kazao je Mitrović.

Anketa

Ko će biti pobednik polufinalne plej-of serije Zvezda - Budućnost?

  • Crvena zvezda rezultatom 2:1

    77.78% (14)

  • Budućnost rezultatom 2:1

    22.22% (4)

Ko će biti pobednik polufinalne plej-of serije Zvezda - Budućnost?

Rezultati


Crvena zvezda je ove sezone već pobedila Budućnost, dva puta u Beogradu i jednom u gostima, što je bila tek druga njihova pobeda u "Morači" u poslednjih 12 godina.

"Mečevi u Podgorici su uvek bili neizvesni. Ako se ne varam pretprošle sezone smo prvi put tamo slavili nakon dosta godina. Možda je ta pobeda u Podgorici koju smo ostvarili ove sezone bila prijatno iznenađenje za nas. Naročito što smo tada takođe imali tešku evroligašku utakmicu samo par dana ranije. Oni su ekipa koja je izuzetno iskusna, kvalitetna... Možda nemaju defanzivni potencijal koji su imali prethodnih nekoliko godina i koji im je bio dosta jako oružje, ali zato su sada izuzetno napadački orijentisana ekipa i ukoliko nametnu svoj ritam sa dosta poena i dosta poseda mogu svakome da naprave veliki problem", kazao je Mitrović i dodao:

"Naša filozofija i cilj je da utakmicu uvedemo u naš ritam, baš kao što smo to učinili i prošli put kada smo igrali u Podgorici. Ipak, siguran da nas sada čeka mnogo teži posao, pošto oni trenutno izgledaju mnogo bolje nego što su tada izgledali. Daleko od toga da očekujemo laganu utakmicu, ali se svi nadamo pozitivnom ishodu", zaključio je krilni centar Zvezde Luka Mitrović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC