• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simpatična vest i pomalo zastrašujuća...

Autor mondo.rs

Gde je razlika između idolopoklonstva i opsesije. Jedan Kipranin pokušava svoju opsednutost da uvede kao kategoriju u Ginisovoj knjizi rekorda. Evo o čemu je reč...

Jedan Kipranin, koji je promenio prezime u Platini, pokušava svoju opsesiju da uvede kao kategoriju u Ginisovoj knjizi rekorda.

Naizgled simpatična priča, iza koje stoji surovo realan primer idolopoklonstva sa vidljivim obrisima opsesije.

Naime, jedan kiparski ljubitelj fudbala pokušaće ponovo da uđe u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek sa najvećom kolekcijom predmeta koji imaju veze sa francuskim fudbalskim velikanom. Konkretno: Mišelom Platinijem.

Filipos Stavru Platini, koji je legalno promenio prezime, rekao je da je skoro udvostručio svoju kolekciju, koja sada broji 41.630 predmeta vezanih za vreme dok je Francuz bio igrač, ali i predsednik Evropske fudbalske unija (UEFA).

Stavru Platini rekao je da je postao odlučan da bude novi rekorder kada je pre četiri godine izgubio trku sa jednim Brazilcem.

Glavni predmet njegove kolekcije je odelo koje je Platini godinama nosio na zvaničnim događajima i koje mu je poklonio 2010. godine.

Od tada, Filipos Stavru mahnito sakuplja sve što ima i najmanje veze sa jednim od najboljih francuskih fudbalera svih vremena, mada mu verovatno nije bilo lako kada je njegov idol odstranjen iz fudbala, i konkretno UEFA, zbog učešća u nezakonitim radnjama, korupcijom ispunjenim aferama i zloupotrebe položaja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC