• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Qualcomm iskorišćava Samsung?!

Autor mondo.rs

Navodno, Qualcomm blokirao Samsung kompaniji dalju prodaju Exynos čipsetova.

Samsung se dokazao kao pouzdan i kvalitetan proizvođač čipova, posebno Exynos, koji pokreće najmoćnije telefone i tablete. Ipak, oni nikad nisu našli put ka drugim uređajima i proizvođačima, a verovalo se da je to zbog toga što Samsung želi da zaštiti svojinu i zbog još nekih stvari, koje uključuju ekskluzivnost samo za Samsung uređaje.

Tako se misli već dve decenije, a ispada, ako je verovati procurelim izveštajima FTC-a (Fair Trade Commission) koje je preneo portal PhoneArena, da je Qualcomm blokirao Samsung kompaniji dalju prodaju tih čipsetova ugovorom koji je Samsung potpisao na početku saradnje sa Qualcomm-om.

Prema nekim navodima ovo je Qualcomm postigao „na kvarnjaka“, ali kompanija Samsung nikad ništa nije komentarisala na tu temu, a i sad je bez izjave za medije. Celu stvar „tera“ FTC, koji preispituje poslovanje kompanije Qualcomm i pokušava da otkrije istinu da li se ta kompanija služi nefer licenciranjem svojih patenata i rešenja drugim kompanijama.

Qualcomm je u Južnoj Koreji već kažnjen sa skoro 900 miliona dolara zbog kršenja pravila poslovanja i iskorišćavanja monopolskog položaja. Nedavno se i Apple žalio sudu na način poslovanja Qualcomm kompanije, koja je to oštro odbila, uz napomenu da će na sudu vrlo rado „raskrinkati“ model poslovanja kompanije iz Kupertina (Apple).

Šta je istina? Saznaćemo uskoro…

Ah, da, aktuelna je i priča da je Samsung za sebe rezervisao SVE Snapdragon 835 čipsetove, za Galaxy S8 i Galaxy S8+ telefone, koji će biti najavljeni 29. februara, zbog čega kasne i novi Sony i novi modeli HTC i drugih kompanija. Između ostalog, zbog toga, navodno, i novi LG G6 ima Snapdragon 821 čipset u sebi.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS