• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijska iPhone promena

Autor mondo.rs

Novi iOS 10.3 doneo je jednu od najvećih iPhone promena dosad, a da li ste je primetili?!

 Istorijska iPhone promena Izvor: Promo/Apple/MONDO MobIT

Portal Business Insider Tech označio je ovu promenu kao istorijsku i pozvao sve korisnike čiji su telefoni u mogućnosti da instaliraju novu iOS 10.3 verziju softvera, koja je upravo dostupna preko Update opcije.

Apple je prvi put od kako postoji iPhone promenio fajl sistem, odnosno način na koji se podaci u iPhone i iPad ili iPod uređajima čuvaju, pronalaze i koriste. Kao deo velikog prolećnog ažuriranja softvera v10.3 kompanija je predstavila novi Apple File System, odustajući nakon 30 godina od dosad korišćenog HFS+. Ovo je dobar potez za buduća „pokoljenja“ iPhone, iPad ili iPod uređaja, jer je Apple File Sistem pogodan za Flash/SSD skladišta, ima jaču enkripciju i čini da telefoni, tableti i plejeri rade brže. Korisnici širom sveta zaista su i potvrdili da im telefon radi „nekako brže“, mada je bilo i onih koji nisu zadovoljni nakon ažuriranja.

 Moguće je čak da ćete nakon ažuriranja izvući i koju stotinu megabajta ili čak gigabajt, dva više slobodne memorije, ali to zavisi od uređaja do uređaja i nije potvrđeno od strane Apple kompanije, piše ovaj portal.

Obratite pažnju na ovo pre ažuriranja!

 Prelazak na novi Apple File Sistem, ako dođe do neke greške tokom ažuriranja na iOS 10.3, čak i male, mogao bi da učini da se svi podaci iz telefona obrišu, pa je izuzetno važno da PRE NADOGRADNJE na iOS 10.3 izvršite pravljenje rezervne kopije svih podataka svog iPhone, iPad ili iPod uređaja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS