• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jusuf Nurkić: Ništa lično, znaju ONI šta im fali!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Snažni centar "prozvao" franšizu koja ga je trejdovala, a onda im se zahvalio na tome što su mu pronašli novi dom - u Portlandu.

  Rekordom karijere protiv nekadašnjih saigrača u direktnom okršaju za plej-of.

Reklo bi se da je Jusuf Nurkić imao "nezavršena posla" sa Denver Nagetsima koji su ga trejdovali nakon što je izgubio mjesto startera zbog loših njegovih, a dobrih partija Nikole Jokića. Za razliku od srpskog košarkaša, godinu dana stariji "kolega" nije mogao da trpi manju minutažu, sjedenje na klupi, pa je zatražio trejd.


Denver ga je poslao u Portland u zamjenu za Mejsona Plamlija, a bosanskohercegovački centar im je u direktnom obračunu ubacio 33 poena, uz 12 pogođenih šuteva iz 15 pokušaja.

"Moramo da dobijemo još mečeva kako bismo došli do plej-ofa. Hvala Nagetsima što su mi pomogli da nađem svoj dom", kazao je Nurkić nakon meča u razgovoru sa novinarima.

On je govorio i "na parketu" odmah po završetku duela, kada je loš bio "vruće glave", pa je indirektno "prozvao" nekadašnje saigrače rekavši da im "želi dobro ljeto", aludiravši na to da će njegova ekipa u plej-of, a da oni već sada završavaju sezonu.

Malo se sabrao i rekao...

"Nije ovo ništa lično. Igram dobro kada vidim kako su navijači uz mene, teško je igrati tada bez emocija. Moramo da budemo fokusirani. I stvarno se nadam da će imati dobro ljeto...", kazao je Jusuf Nurkić uz osmijeh, pa ozbiljno dodao: "To su sjajni momci, drago mi je da ih vidim, uvijek je sjajno vidjeti prijatelje sa kojima si igrao tri godine."

Jusuf Nurkic
Izvor: YouTube


Dobrom partijom želio si da im pokažeš šta im fali?

"Znaju oni... Znaju oni sigurno šta im fali, ali srećni su zbog mene", kazao je Jusuf Nurkić.

Tokom meča je zaslužio i da mu publika u Portlandu skandira ime, što je vrlo neuobičajeno s obzirom da je tek dva mjeseca član Trejlblejzersa. Nurkiću to i te kako imponuje.

"Sjajno je igrati pred ovakvim navijačima i volim da vidim koliko mogu biti glasni. Promašio sam bacanja kada su mi skandirali, pa tako moraju biti oprezni kada će to raditi...", našalio se on za kraj razgovora sa novinarima, koji su takođe bili u dobrom raspoloženju.

Nurkić je u prvih 45 mečeva za Denver bilježio prosječno 8 poena i 5,8 skokova po meču, dok su te brojke drastično skočile otkako nosi dres Portlanda – u 19 mečeva ima učinak od 15 poena i 10,4 skoka, uz 3.3 asistencije i 2 bloka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC