• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik UEFA: Mudro od FSS da me podrže

Autor mondo.rs

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin boravio je u Srbiji, a u "Kući fudbala" govorio je o problemu sa huliganima, "Nacionalnom stadionu", i drugim temama.

Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin, i prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza, pojavili su se danas u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi pred velikim brojem akreditovanih novinara.

Poseta Slovenca, koji je prošle godine, uz podršku FSS, kandidaturu pretočio i u pobedu na izborima za prvog čoveka UEFA, izazvala je veliku pažnju domaće sportske javnosti, a Čeferin i Kokeza govorili su o raznim aktuelnim temama, što lokalnim, što globalnim.

Čeferin, koji se nedavno blisko vezao za srpski fudbal imenujući našeg legendarnog fudbalera Dejana Stankovića za ličnog savetnika, govorio je i o nekim "večnim" temama, poput huliganizma ili regionalne lige za klubove.

"Drago mi je što sam ovde. FSS me je podržavao još kada sam bio daleko od izbora za predsednika UEFA i time pokazao da je mudar, a ne neko ko se uključi samo kada se nazire pobednik", rekao je Čeferin na odličnom srpskom jeziku i potom se osvrnuo konkretnim problemima sa kojima se susreće naš fudbal.

Ime ako platim

Na pitanje postavljeno Kokezi da li će neki stadion u Srbiji, možda, dobiti ime po Čeferinu, Slovenac je insistirao da odgovori.

"Tole Karadžić mi je rekao da može ako budem dao pare, tako da ništa od toga", rekao je Čeferin kroz osmeh.

"Najveći problem koji Srbija ima u vezi sa fudbalom je infrastruktura. Razgovarali smo i sa predsednikom Vlade (Aleksandrom Vučićem, prim. aut), koji je dao uverenje da će učestvovati u finansiranju raznih projekata. Drago mi je da smo dobili ličnu garanciju od gospodina Vučića da će država dati nekoliko miliona evra da se izgrade tereni sa veštačkom travom, kao i 'Nacionalni stadion'", rekao je i dodao:

"UEFA je finansijski već mnogo pomogla FSS i nastaviće u tome".

O problemu sa huliganima…

"Ne mogu samo fudbalske organizacije da se bore protiv toga, već moraju da se uključe i vlade država. Zato i razgovaramo sa njima gde god da odemo. Izgrednici ne smeju da budu na stadionima, a Srbija je u opsnosti da zbog incidenata bude izbačena iz evropskih takmičenja. Ne može, međutim, Slaviša Kokeza da zatvara ljude, već to moraju da rade državne institucije".

O regionalnoj ligi…

"Postoji razmišljanje, ali trenutno ništa više od toga. Trenutno ne mogu da kažem ko će igrati, kada, gde... U medijima je bilo predstavljeno kao da je UEFA već podržala ex-Yu ligu, ali to je dezinformacija. Mi planiramo takve lige, ali mogu samo da kažem da one neće zameniti nacionalna takmičenja", poručio je Čeferin, čije su obraćanje pratili i bivši čelnici FSS, počasni predsednik Tomislav Karadžić, kao i nekadašnji generalni sekretar, a sada visoki činovnik UEFA, Zoran Laković.

Predsednik FSS, Kokeza, istakao je važnost posete prvog čoveka evropskog fudbala.

"Ovo je važan dan za fudbalsku Srbiju i hvala gospodinu Čeferinu na izdvojenom vremenu da nam dođe u goste. Razgovarali smo o razvoju fudbala u Srbiji i mislim da smo neke dobre stvari i uspeli da dogovorimo", rekao je Kokeza i dodao:

"FSS i UEFA imaju odličnu saradnju, što se vidi i na nedavnom primeru Partizana. Mogu samo da kažem veliko hvala gospodinu Čeferinu na svemu. U narednih desetak dana ćemo krenuti u realizaciju projekta postavljanja terena sa veštačkom travom, koji će biti u saradnji sa opštinskim i gradskim vlastima", dodao je on.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC