• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Maskiranom" samo bod u derbiju Rura

Autor mondo.ba

U 172. derbiju rurske oblasti nije bilo pobjednika (1:1), Bajern je upisao "šesticu" uz het-trik Roberta Levandovskog, Miloš Jojić postigao gol u porazu Kelna u Hamburgu...

Komšijski okršaj između Šalkea i Borusije iz Dortmunda 90. po redu u Bundesligi, u okviru 26. kola,završen je remijem, kao i u prvom dijelu sezone!

ŠALKE - BORUSIJA DORTMUND 1:1 (0:0).

Za razliku od dvoboja na "Vestfalenu" ove subote popodne viđeni su pogoci u derbiju Rura u kojem su više od igre imali "milioneri", ali su na kraju mogli da ostanu kratkih rukava da im sudija Feliks Cvajer nije malo "progledao kroz prste".

Na "Feltins-Areni" u Gelzenkirhenu zrelije šanse je imala Borusija, iako je prilika bilo i ispred golmana Romana Burkija. Međutim, "kraljevski plavi", u čijim redovima je od prvog minuta zaigrao reprezentativac Srbije Matija Nastasić, nisu uspjeli da se posebno istaknu u napadu već su uglavnom branili svoju mrežu.

Defanzivac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac nije nastupio zbog povrede mišića.

Razumljivo, s obzirom da se Borusija borila za treću poziciju i plasman u Ligu šampiona, dok je za Šalke praktično nemoguća misija nastup u Ligi Evrope naredne sezone.

Gosti su do prednosti stigli golom Pjera-Emerika Obamejanga početkom drugog poluvremena nakon što je Šinđi Kagava izbjegao ofsajdf zamku i servirao Gaboncu loptu na tacni - 1:0.

U svom stilu je noseći masku (Ovog puta nije bio ni Spajdermen ni Betmen već je u pitanju bila Najk kampanja) proslavio 24. pogodak i zaradio žuti karton.

ŠALKE - DORTMUND

(BUNDESLIGA)

Pobjede: 30:32

Remiji: 28

Golovi: 126:139

Nekoliko minuta kasnije, Šalke je bio blizu izjednačenja, nakon kornera i udarca kapitena Benedikta Hevedesa, međutim, odličan refleks je pokazao gostujući čuvar mreže.

Najbliži domaćoj mreži još je Borusija bila u 73. minutu kad je Osman Dembele pogodio lijevu stativu, iako je možda trebao da asistira...

Kazna za taj promašaj uslijedila je nekoliko minuta kasnije, kad je Tilo Kerer iz "prve" pogodio bliži ugao poslije dodavanja Leona Gorecke - 1:1.

U sudijskoj nadoknadi vremena, lopta je u kaznenom prostoru Borusije pogodila Marka Bartru u ruku, domaći su tražili jedanaesterac, ali se pištaljka sudije Feliksa Cvajera nije oglasila.

Mihnenski Bajern je u 200. utakmici na "Alijanc Areni" zabilježio novu, 20. pobjedu ove sezone. Bavarci su demolirali Augzburg pogocima Roberta Levandovskog (tri), Tomasa Milera (dva) i Tijaga Alkantare - 6:0.

Najprije je u 17. minutu Robert Levandovski postigao 100. pogodak za Bavarce ove sezone, a u drugom dijelu je kompletirao "het-trik" i na svoj konto upisao 24. "recku" u njemačkom prvenstvu i zajedno sa Obamejangom je lider na listi strijelaca. 

Interesantno, Bajernov golgeter je pogađao 17 puta na posljednjih 14 utakmica minhenskog kluba. Impresivno!

Dobre partije ostvarili su srpski internacionalci iz Kelna Miloš Jojić i Neven Subotić na gostovanju u Hamburgu iako su u drugom minutu sudijske nadoknade ostali bez jednog boda (2:1).

Jojić je postigao izjednačujući pogodak za "jarčeve", dok je Neven Subotić kao starter odigrao 200. utakmicu u Bundesligi.

Mnogo više razloga za slavlje imali su fudbaleri Verdera, koji su gostujućom "petardom" u Frajburgu (2:5) napokon pobjegli u "mirnije vode". Najzaslužniji za deveti ovosezonski trijumf tima iz Bremena, bio je Danac Tomas Dilejni, trostruki strijelac.

BUNDESLIGA - 26. KOLO:

Bajern Minhen - Augzburg 6:0 (2:0)
/Levandovski 17, 55, 79, Miler 37, 80, Alkantara 62/

Šalke - Borusija Dortmund 1:1 (0:0)
/Kerer 77 - Obamejang 53/

HSV - Keln 2:1 (1:1)
/Miler 13, Holtbi 90+2 - Jojić 25/

Frajburg - Verder 2:5 (0:2)
/Petersen 64, Grifo 77 - Kruze 21, Dilejni 45+2, 48, 86, Bartels 72/

Lajpcig - Darmštat 4:0 (1:0)
/Keita 12, 81, Forsberg 67, Orban 79/

Ajntraht - Borusija Menhengladbah 0:0

Petak

Herta - Hofenhajm 1:3 (1:1)
/Pekarik 32 - Kramarić 39 pen, 86, Zile 76/

U nedjelju:

Ingolštat - Majnc (15:30)
Bajer Leverkuzen - Volfsburg (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 65, Lajpcig 52, Hofenhajm 48, Borusija Dortmund 47, Herta 40, Keln 37, Ajntraht 37, Frajburg 35, Šalke 34, Borusija Menhengladbah 33, Verder 32, Bajer Leverkuzen (-1) 31, HSV 30, Majnc (-1) 29, Volfsburg (-1) 29, Augzburg 29, Ingolštat (-1) 19, Darmštat 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC