• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Debi da zaplačeš! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Mladi čuvar mreže Bijeljinaca Samed Hodžić propisno se obrukao, nakon koje je Krupa stigla do gola. Ipak, u nastavku meča Radnik stigao do boda.

Mladi golman Radnika Samed Hodžić dugo će pamtiti meč u Krupi na Vrbasu.

Prvi čuvar mreže Bijeljinaca Mladen Lučić nije imao pravo nastupa zbog tri žuta kartona, dok je njegov zamjenik Senedin Oštraković povrijeđen, pa je priliku među stativama u duelu sa Krupom dobio Hodžić, koji se u srpskom derbiju 2. kola Lige za prvaka BiH nije proslavio.

Mladić, koji će 2. oktobra proslaviti punoljetstvo, napravio je veliku grešku na svom debiju.

U 57. minutu pokušao je da dribla rivala, poklonio loptu Miljanu Ljubenoviću, kojem nije bilo teško da matira 17-godišnjeg čuvara mreže, koji je u Krupi na Vrbasu upisao svoj prvi nastup u Premijer ligi BiH.


FK Krupa- FK Radnik 1:0by goloviliga

Rasplakao se Hodžić nakon velikog kiksa, ali su ga njegovi saigrači utješili, a kasnije golom za izjednačenje i oraspoložili.

ZA SOFIJU

Duel Krupe i Radnika imao je i humanitarnu stranu, s obzirom da će prihod od prodatih ulaznica biti uplaćen za liječenje Sofije Mićević.

Prije toga Krupa je imala terensku inicijativu, nekoliko poluprilika, ali najbolju šansu u prvom poluvremenu propustili su gosti. Aleksandar Vasić u 42. minutu šutirao je sa 25 metara, ali je pogodio prečku.

Tim Slobodana Starčevića imao je prednost do 75. minuta, kada su gosti nakon lijepe akcije vratili rezultatski egal. Ševko Okić uposlio je Velibora Đurića, koji je matirao Jovana Kutića.


FK Krupa - FK Radnik B. - 1-1 Đurićby goloviliga

Fudbaleri Krupe tako ni u trećem međusobnom susretu nisu uspjeli da savladaju Semberce. U prvom dijelu sezone Radnik je u Bijeljini slavio 3:1, dok u Krupi na Vrbasu nije bilo pobjednika - 2:2.

Već smo navikli da se na utakmicama Krupe dešavaju komične situacije. Podsjetite se kakav autogol je u prošlom kolu postigao golman Krupljana Mladen Ilić.

KRUPA - RADNIK 1:1 (0:0)

KRUPA: Kutić, Maksimović, Redžić, Koljić (74. Perić), Ljubenović, Milutinović, Vukotić, Čomor, Aleksić, Barić (68. Dujaković), Mirković. Trener: Slobodan Starčević.

RADNIK: Hodžić, Franić (48. Šerbečić), Arnautović (68. Motika), Beširović, Vasić, Zeljković, Krsmanović, Obradović, Kosorić, Đurić, Okić. Trener: Nebojša Milošević.

Jedan od derbija drugog kola Lige za prvaka odigran na tuzlanskom "Tušnju" pripao je gostima iz Sarajeva. "Bordo" tim savladao je Slobodu 2:0 golovima Anela Hebibovića i Elvisa Sarića i tako preuzeo drugu poziciju pred večerašnji duel lidera Zrinjskog i sarajevskog Željezničara.

Mostarci i sarajevski "plavi" svoj meč igraju od 18:30, a uoči ovog susreta tri prvoplasirane ekipe dijeli samo bod.

LIGA ZA PRVAKA - 2. KOLO:

Krupa - Radnik 1:1 (0:0)
/Ljubenović 57 - Đurić 75/

Sloboda - Sarajevo 0:2 (0:0)
/Hebibović 55, Sarić 90+4/

Zrinjski - Željezničar (18:30)

TABELA: Zrinjski (-1) 48, Sarajevo 47, Željezničar (-1) 47, Radnik 39, Sloboda 35, Krupa 33.

Dvije posljednjeplasirane ekipe u Ligi za opstanak zabilježile su minimalne pobjede. Izuzetno bitne bodove upisali su Olimpik i Čelik protiv Metalegea BSI, odnosno Viteza i tako zadržali nadu da mogu sačuvati status premijerligaša.

Oba pogotka viđena su u prvom poluvremnu. Muamer Svraka donio je slavlje sarajevskim "vukovima", dok je Haris Dilaver osigurao tri boda Zeničanima.


Celik-Vitez 1:0by goloviliga

Široki Brijeg i Mladost, dvije vodeće ekipe u donjem dijelu tabele Premijer lige BiH, svoj meč igraju od 19 časova.

LIGA ZA OPSTANAK - 2. KOLO:

Olimpik - Metalege BSI 1:0 (1:0)
/Svraka 42/

Čelik - Vitez 1:0 (1:0)
/Dilaver 32/

Široki Brijeg - Mladost (19:00)

TABELA: Široki Brijeg (-1) 31, Mladost (-1) 27, Vitez 24, Metalege BSI 22, Čelik 17, Olimpik 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC