• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa hoće prvu pobjedu, a Jagodić u vrh

Autor mondo.rs

Osim vječitog sarajevskog derbija četvrto kolo Lige za prvaka donosi i zanimljiv duel Krupe i Slobode.

 Premijer liga 4. kolo Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Fudbaleri Krupe dočekaće u subotu u 16,30 časova, tuzlansku Slobodu i pokušati da dođu do prve pobjede u proljećnom dijelu šampionata.

Trener domaćih Slobodan Starčević svjestan je kvaliteta i forme rivala i ističe da neće biti lako ponoviti trijumf iz prvog dijela sezone.

“Analizirali smo Slobodu, znamo vrline i mane ove ekipe i to smo iskoristili da se ove nedjelje dobro pripremimo za njih. Odmorni smo, imamo ogroman motiv i veliku želju za pobjedom. Naravno, i Sloboda ima svoje ambicije, poneseni su pobjedom u Bijeljini i sigurno da se i oni nadaju novim bodovima. Međutim, mi smo, nakon rezultatski lošeg izdanja u Mostaru, u mečevima sa Radnikom i Željezničarom najavili izlazak iz krize i vjerujem da će u subotu stići nagrada za to”, istakao je Starčević.

Za razliku od prethodnih utakmica, šef struke Krupe na ovoj će konačno imati na raspolaganju sve igrače.

“Dobro je da smo svi tu, neće biti nekih velikih promjena u odnosu na protekla dva meča, ali mi ipak dozvolite da imam pravo da iznenadim sa sastavom. Mi smo sada možda čak i u ulozi favorita i daćemo sve od sebe da tu ulogu i opravdamo”, zaključio je Starčević.

Mladi napadač Krupljana Zoran Šamara nada se da bi mogao da zaigra protiv Slobode i vjeruje da njegov tim ima dovoljno i snage i kvaliteta da u subotu savlada renomiranog rivala.

“Svi se mi nadamo, pa tako i ja, da će na naš konto da legnu tri nova boda jer smo igrom u posljednjim utakmicama to sigurno zaslužili. Naravno, ne zavaravamo se da će to biti lak zadatak, naprotiv, protiv sebe ćemo imati dobrog protivnika, ali ako budemo imali pravu podršku sa tribina, vjerujem u pozitivan ishod. Zato i pozivam naše navijače, posebno one najvjernije, pripadnike ‘Mamurnih pandi’, da u subotu dođu u što većem broju i ponesu nas do pobjede. A ako budem dobio priliku da zaigram, daću sve od sebe da doprinesem prvom proljetnom trijumfu svog tima”, rekao je Šamara.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Poslie pobjede nad Radnikom u prošlom kolu visoke ambicije ima i Sloboda.

“Mi svaku utakmicu igramo da napravimo dobar rezultat i sve ćemo napraviti da budemo četveroplasirani na kraju sezone. Mi ćemo protiv Krupe igrati da napravimo što bolji rezultat jer smatram  da ova grupa igrača, a bez neke lažne ili bez pretjereane skromnosti smataram da sam i ja trener koji  zaslužuje biti u vrhu bh. fudbala, i tako da ćemo sve učiniti da pokušamo ponoviti rezultat iz Bijeljine”, rekao je trener Slobode Vlado Jagodić.

Golman tuzlanske ekipe  Filip Erić nakon duela protiv Radnika proglašen  je igračem utakmice.

“Zaista bi bilo dobro da na krilima pobjede u Bjeljini ostvarimo dobar rezutlat. Krupa je dosta mlada ekipa koji igraju za svoju afirmaciju i sigurno će da nas pokušati pobijediti, posebno jer igraju na svom terenu sa umjetnom travom, ali mislim da nama to ne treba predstavljat neki.  Moji saigrači, ko god sutra izađe na teren, sigurno će dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat i da možda nakon utakmice protiv Krupe zauzmemo četvrto mjesto”, rekao je Filip Erić.

Za meč protiv Krupe trener Jagodić uz već duže odsutnog Jahića i Merzića neće na raspolaganju imati kapitena Ordagića zbog povrede i Subića koji ne igra zbog kartona, a Tandir i Kalezić dosta su rovitiji u odnosu na proteklu utakmicu.

LIGA ZA PRVAKA, 4. kolo:

Zrinjski – Radnik 16.00

Krupa – Sloboda 16.30

Željezničar – Sarajevo 19.30

TABELA:Željezničar 51, Zrinjski 50 Sarajevo  48, Radnik 39, Sloboda 38, Krupa 33.

LIGA ZA OSTANAK, 4. Kolo

petak

Olimpik – Čelik

Subota

Mladost – Vitez 16.30

Široki – Metalege 18.00

TABELA: Široki Brijeg 35, Mladost 27, Vitez 25, Metalege BSI  23, Čelik 18, Olimpik 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC