• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRUKA U RUKOMETU BIH: Tri selekcije - jedan dres!

Autor mondo.ba

Detalj sa turnira u Bugojnu najbolje oslikava stanje u bh. rukometu.

Rukomet u BiH je u katastrofalnom stanju. Dok nacionalni tim koliko-toliko svojim nastupima zna da obraduje navijače, situacija u bh. rukometu je takva da se dešavanja mogu staviti u rubriku „vjerovali ili ne“.

Rukometni savez BiH nije organizovan u skladu sa zakonom, pravila se mijenjaju iz sezone u sezonu, po potrebi i češće, ne zna se koliko klubova ispada iz Premijer lige BiH, a šlag na tortu je ooprema reprezentativnih selekcija.

Ovih dan u Bugojnu se održava turnir za juniore "Rukomet je moja budućnost“, a već na njegovom otvaranju tragikomična scena.

Juniori BiH na ovom turniru nastupaju u dresovima seniorske reprezentacije, pošto nemaju svoju opremu, pa su posjetioci u Bugojnu na terenu „gledali“ Nikolu Prcu, Dejana Malinovića, braću Burić, Marka Panića i druge, piše „Glas Srpske“.

Da stvar bude gora, u tim istim dresovima samo dan ranije igrali su kadeti BiH na turniru u Grčkoj gdje su osvojili treće mjesto.

Delegacija kadetske selekcije vratila ih je u Brčko, a onda je jedan od ljudi iz RSBiH otišao po njih, oprao ih i donio ih u Bugojno kako bi juniori imali u čemu da igraju, piše „Glas“.

U novembru prošle godine Rukometni savez BiH pompezno je predstavio nove dresove i najavio saradnju sa danskom kompanijom „H20“.

Tada je najavljeno da će sve rukometne selekcije BiH nositi dresove ovog proizvođača i ne samo to. Već da će "H2O" osim dresova šortseva i ostale sportske opreme sve selekcije dobiti i odjeću za slobodno vrijeme i svečane trenutke.

To se nažalost nije dogodilo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC